Göra vad jag vill.
Min dag har jag tillbringat för mig själv här hemma. Då passar jag på att göra vad jag vill, nästan iallafall, och jag gör det när jag känner att jag har lust till det.
När jag satt här i soffan imorse med mitt morgonkaffe så kom solen fram bakom diset, så jag passade på att fotografera frostens helt underbara mönster på altanens rutor, i pyjamas och vinterjacka, med tofflor på fötterna. En frihetskänsla att bara kliva ut och inte bry sig om någon ser mig med mitt otvättade hår och i pyjamas. Det var bara jag och världen som existerade just då! Jag hoppas att du också har sådana tillfällen då det bara är du och du gör vad du vill, hur, var, när du helst tycker att det passar sig.
 Jag har också bakat lite här idag, men det är inte riktigt färdigt än så det får bli bilder och recept imorgon. Jag kan ge en liten ledtråd om att det till viss del handlar om rester...
Då det var kallt idag också och jag hade lite arbete som krävde att jag skulle vara stillasittande så passade jag på att göra mig en kopp varm choklad att värma mig med. Oboy i all ära, det funkar ibland, men en kopp hemmagjord choklad med en klick vispgrädde på toppen har hög mysfaktor här hos oss och smakmässigt finns det inget godare. Det finns säkert lika många recept som det finns människor, men jag tänkte dela med mig av det som jag använder. Du kan givetvis modifiera det så att det passar dig och dina smaker.
 
Varm choklad med vispgrädde 
1 kopp
  • 2 tsk kakao av god kvalité
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk vispgrädde (ej vispad)
  • 2½ dl mjölk
  • ca 3 msk vispad grädde
Blanda kakao, vaniljsocker och den ovispade grädden i en skål.
Värm mjölken i en kastrull och vispa i din kakaoblandning.
Låt allt bli varmt och häll upp i en stor kopp och toppa med vispad grädde.
 
Om du vill ha en vuxnare smak kan du smaksätta med rom, whiskey, cognac eller någon annan sort som du gillar. Du kan även ha i några marshmallows om du gillar att ha det lite mer godisaktigare och sötare.
 
Njut av kvällen!
Ta vara på dig!
 ♥
#1 - anna

Visst är det riktigt skönt med sådana dagar då man får vara helt själv hemma,egentid😃. Jätte fin bild på dig också. Ha det gott...kram

Svar: Tack Anna. Visste inte om jag skulle "våga" visa mig på bild. Kram
Viktoria Grönqvist Alvin