Välkommen
Igår blev det inget inlägg här på bloggen. Jag hade en jättetrevlig kväll efter jobbet med mina kollegor. Det gav en energiboost som kommer att hålla i ett tag. Härligt!
Under kvällen när jag var på fest gjorde min man iordning vår grind, som han har varit jätteduktig och snickrat ihop själv. Nu känns det verkligen välkomnande när man kommer hem och det  enda som fattas är att postlådan ska sättas dit på grinden och grindstolparna ska målas vita. Men målarjobbet får vänta till i vår. Vår trapp behöver också få sig en ansiktslyftning, den gråa betongen är inte det vackraste jag vet, men jag har inte någon bra plan för hur vi ska fixa iordningen den än. Vi får ta oss en funderar över vintern på det.
Nu känns det som om vår entré är som vi vill vara, välkomnande!
 
Idag är första dagen på mitt höstlov, och en del av den har jag spenderat tid på mig själv. Jag startade upp dagen med att gå till frissan för en hårklippning. Det är verkligen lyx att få gå dit och sätta sig i stolen och bli ompysslad och så är det lite av terapi att få gå dit och prata av sig. En fördel är också att vi känner varandra privat och vet lite om varandra och våra situationer vilket gör att samtalet flyter på bra och det känns inte på något sätt obekvämt.
Ett samtalsämne som vi hamnade i var hur vi "medelålders" nog kanske har blivit lite gnälliga och bittra, mer och mer på senare tid. Det är så lätt att hamna i det spåret att vara det, man påverkas av andra och påverkar andra och det är väldigt svårt att ta sig ur det. Om det är så att man ger sig den på att kliva ur det och vara positiv i tanken och delger andra sin lycka och positivitism, kan det ibland i vissa sällskap nästan vara så att man blir idiotförklarad för att man är positiv och glad. Är inte det väldigt konstigt?! Är det fult att vara lycklig och glad? Trampar man någon på tårna då? Jag tycker att det är härligt att få höra hur andra har lyckats och är glada över sina liv och vad de åstadkommer och skulle gärna vilja höra fler som berättar om det.
Jag vet att jag ibland hamnar i det gnälliga spåret, tyvärr oftar än vad jag skulle vilja, men jag försöker tänka positivt och glada tankar. Nu har jag bestämt mig för att jag är lycklig och glad när jag vill och jag tänker visa det också!
 
På vägen hem hämtade jag ett paket med lite formar och en snurrskiva som jag hade beställt. Formarna var i så härliga färger så att jag kunde inte motstå dem när jag såg dem. Man blir glad av dem helt enkelt.
 
Jag hittade även några formar som är lite mer neutrala i färgen. Jag vet precis vad jag ska baka i dem, men det tänker jag inte tala om nu, det får bli en liten hemlighet ett tag till.
 
Det har inte blivit något bakat här varken idag eller igår, så något smarrigt kan jag inte visa idag. 
Imorgon ska jag börja med min beställning av tårtor som ska vara färdigt till på lördag. det ska bli roligt att stöka runt här i köket igen imorgon! Ni får säkerligen följa med på den resan.
 
Det är bra mycket trevligare att vara två. -Nalle Puh
 
#1 - anna

Instämmer med ditt tänk, det positiva o negativa. Jätte fina o roliga bakformar du köpt, härliga färger 😃. Duktig o händig man du har...fint o välkomnande med grinden. Kram

Svar: Tack Anna!
Viktoria Grönqvist Alvin