Lite loppis
I torsdags eftermiddag så var min dotter och jag iväg på en liten loppistur till Lönneberga. En fantastisk liten loppis med allt mellan himmel och jord med mycket härliga och fina saker att titta på. Vissa av dem fick till och med följa med hem till oss. 
 
En kartong med fynd! 
 
Tipset om loppisen fick jag via en gammal kollega till mig som ställde upp för sin morfar som brukade ha loppisen öppen annars. Han var inte riktigt kry och var lite bekymrad över att inte kunna ha öppet, så snälla barnbarnet ställde upp och vem hade inte gjort det! Tänk att få gå och plocka bland alla dessa gamla prylar!
Alla saker som följde med hem har jag inte riktigt klart för mig om vad jag ska göra med dem, men det ger sig med tiden. Ibland hittar man användningsområden för dem som de kanske inte var tänkt till från början, eller att man inte hittar rätt ställe för det först och de får "ligga till sig" ett tag innan idéerna kommer.
Något som jag blev lycklig över att hitta så var det några gamla pepparkaksmått. Man kan inte annat än älska formen på grisarna och gummorna, eller om den ena är en ängel, de är lite annorlunda mot vilken stil de har idag om man köper nya.
 
Visst är de fina mina "nya" pepparkaksmått! Skedarna hittade Andrea så de ska hon spara till den dagen hon flyttar till eget boende. Emaljfatet är en annan favorit, jag gillar den blåvita emaljen bäst.
 
 Den fyrbenta grisens utseende är härlig, eller hur?
 
Ljusstaken fick sig en putsning idag och glänser riktigt ordentligt nu.
 
En låda är aldrig fel att ha.
 
En vackert sliten hängande ljushållare smyckad med pärlor till Andrea.
 
Lite fina flaskor. Den gröna med rund botten är min de övriga ska Andrea ha. Den mörkblå har verkligen en vacker nyans.
 
En flaska med bläck så nu ska jag bara inhandla en passande penna till.
 
Andrea hittade också fem glas av whiskeysort som hon fick med sig hem. De syns på det översta fotot med kartongen men jag fick tyvärr inte någon enskild bild på dem. 
Tack Emma för att du tipsade om morfars loppis! Jag och Andrea är jättenöjda med våra fynd.
 
Njut av livet och stunden här och nu!