Trädgårdens härligheter
Igår var jag iväg på en fantastiskt trevlig träff med några av mina "gamla" gymnasietjejer. Det är så fantastiskt när vi träffas, en gång om året, då vi tar vid där vi slutade ungefär. Det är ett möte oss imellan som är kravlöst och vi ventilerar allt mellan himmel och jord, både glädje och sorg och jag tror att vi lyckas att lösa en del problem under träffen iallafall.Nu ser jag verkligen fram emot nästa år då det är dags igen för en "date" med tjejerna!
Idag har jag njutit av att vara hemma och tillbringat eftermiddagen och kvällen i trädgården. Det är något jag kommer sakna när vi flyttar från huset, min älskade trädgård. Ikväll gick jag runt med min kamera och bara njöt av allt fint som växer och gror överallt. Det är äppel- och plommonträd, bärbuskar, mina tomatplantor och paprika- och chili i växthuset som just nu mognar och bara väntar på att plockas. 
Det finns en skönhet i dessa levande ting som är svårt att beskriva. Man kan tycka att ett äpple är väl bara ett äpple, men för mig blir det något lite extra då det är vi i familjen som har skött om trädet så bra så att det ger oss frukt tillbaka. Det är en härlig känsla av att ge och ta... Lite djupt och flummigt måhända, men det beskriver ändå känslan av att vara "fritidsodlare" och känna att man lyckas med det man gör.
 
 
 
 
 
 
Idag har jag skördat de första björnbären och det finns väldigt mycket kvar att ta hand om varteftersom. De är stora och saftiga och kommer att komma till användning senare i höst och vinter i diverse bakverk och annat. Det är första gången som det har blivit bär på busken då jag satte den förra våren och jag trodde nog aldrig att det skulle bli så mycket som det blev men det är jag absolut inte ledsen över.
 
 
 Egen skörd är guld värd!
 
Var rädd om dig!