MC-dagarna i Västervik
Vilken fin sommarkväll det var igår! Det var inte jättevarmt, en molnen skingrade sig och solen sken generöst på oss på eftermiddagen. 
Vi hade varit inne i stan och fixat lite ärenden och kände oss lite lata efter det så vi köpte med oss mat hem. När vi satt på altanen och åt så tog vi beslutet att ta en tur med motorcykeln. Det har inte blivit gjort så många gånger den här sommarn. Vi har kanske varit ute 4-5 gånger och åkt, dels för att det har regnat men även det att det har inte riktigt varit värme i luften så att jag har varit sugen på att sätta mig där bakom mannen. Men igår så styrde vi motorcykeln mot Västervik.
Ni som inte vet vad MC-dagarna är där så är det ett årligt arrangemang i juli, där det är utställningar av motorcyklar och försäljning av diverse MC-attiraljer så som kläder, stövlar, reservdelar och gud vet vad som man kan förknippa med knutte-livsstilen. Kvällstid är det uppträdande och det här är ett evenemang som pågår från torsdag till lördag ute på Gränsö i Västervik. Det är väl annordnat med camping där det finns en liten butik och försäljning av mat och för allas säkerhet och trygghet så finns det säkerhetsvakter som finns över hela området. 
Det är så häftigt för igår när vi var och hälsade på i ett tält på campingen så mötte man människor i åldern 0-75 år, för det här engagerar alla åldrar och olika sorters människor. Vi stod och pratade en liten stund med en pappa med sin lilla dotter på ca året på armen, där han berättar att det är mer dottern som bestämmer vilka motorcyklar det är som de ska stanna och titta på. Visst är det fränt!
 
Vy mot campingområdet ute på Gränsö taget från den Engelska Parken. De bor vackert alla knuttarna!
Tidigare år har vi engagerat oss mer i de här MC-dagarna och har då åkte ner, oftast på lördagen, och gått in på området för att titta och umgås med de andra som finns där. Men just nu har vi inte det behovet men tyckte att en liiiiten sväng var vi tvugna att ta, bara för att det är tradition. 
Kvällen avslutade vi med att åka in till stan för att titta hur stämningen var där, finns ganska många knuttar som tar sin hoj in till stan och Fiskartorget för att äta, och att sätta oss vid kajen för att äta var sin glass och titta på folk, hojar och solnedgången.
 
Fantastiskt fin solnedgång i Västervik.
Dock var det lite kallt på hemvägen och när vi tittade på termometern när vi var hemma såg vi att den visade endast 10 grader. Så för att få upp värmen så gjorde vi varsin Irish Coffee, inte helt fel. Mitt recept är ganska starkt, och vill du så kan du minska mängden whiskey. Kan vara avgörande hur mycket den ska värma!
Det blev tyvärr ingen "Irish" coffee då vi inte hade någon irländsk whiskey hemma, men det går lika bra med den sort man har. Vi valde en skotsk...
 
 
Irish cooffee
1 stort glas
  • 3 cl whiskey
  • 2 dl starkt, hett kaffe
  • 1 tsk brun farin
  • 1 klick vispad grädde 
Mät upp whiskeyn i ett värmetåligt glas.
Fyll på med kaffet och tillsätt farinsockret.
Rör om tills sockret har löst sig och lägg försiktigt en klick grädde i valfri storlek överst på drinken.
 
Idag är inte tempot speciellt högt här hemma utan vi går båda och småplockar och styr lite med olika saker. Men det är mysigt och skönt för själen att ha sådana dagar också. För hur det än är så känner jag att jag har fått en del gjort idag iallafall.
 
Fortsätt njut av helgen och ta hand om dig!