Något för både öga och gom
Igår tog vi en liten roadtrip tillsammans med ett annat kompispar. Vi har pratat om ett tag att vi skulle hitta på något och nu så, blev det äntligen av.
Vi drog iväg till Mörtfors som ligger mellan Västervik och Oskarshamn, lite så där mitt ute i ingenstans kan man nästan tycka. Det är en liten gammalt by, jag tror att den härstammar från någon gång på 1600-talet, där det nu inte bor så många bofasta skulle jag tro.
Husen är gamla och lite trötta och mitt genom byn så rinner det en å där det strömmar på i en väldans fart. Det är en fantastiskt vacker idyll om man gillar det lite gamla och unika, lite av ett smultronställe.
 
Den gamla kvarnen mitt i byn.
 
 Utsikt från den långa soffan vid ån.
 
 Åns mörka forsande vatten som fascinerar.
 
 Den visade sig även från sin lugna och stilla sida.
 
 
 
Vi passade på att stanna till vid byns Pensionat, där det ny bedrivs Café och lite restaurangverksamhet. Även denna byggnad är gammal och trött, men det är det som ger det hela sin charm. Att inte sitta på ett fräscht och nytt, nästan sterilt ställe, utan få det där genuina som gör att man minns platsen länge. Här samsas vita och röda trädgårdsmöbler i en salig blandning på olika små ställen runt om byggnaden så det är bara att välja var du vill sitta, på verandan, inne eller ute på gräset.
 
En liten undangömd vrå att sitta och fika och njuta i.
 
Vi kom tyvärr försent för att få någon varm mat, men de kunde erbjuda räkmackor. Jo, tänkte vi att det kan vi passa på att testa, och vilka räkmackor det var! Jag ångrar verkligen att jag inte tog någon bild, men jag är dålig på att ta matbilder när jag är ute och äter. 
Den här mackan var fylld av räkor, det riktigt svämmade över och vi skojade lite om att det var inte en macka med räkor utan det var räkor med macka. Brödet var underbart gott, när man väl hittade det under alla dessa räkor, och jag tror att det var ett Danskt rågbröd med en mustig och lite mörkare smak. Självklart fanns det både ägg och majonäs också som hör till om du ska inta en räkmacka. Så har du vägarna förbi Mörtfors och Panget (pensionatet kallas för det) så tycker jag absolut att du ska testa på deras macka, väl värt pengarna!
Är du nyfiken på deras öppettider och vad de kan erbjuda så hittar du deras hemsida här.
 
Jag hoppas att du har haft möjlighet att hitta något smultronställe du också under sommaren eller att du kommer kanske hitta ett under de veckor som finns kvar innan hösten gör sitt intågande.
 
Var rädd om dig!
#1 - Yvonne

Mörtfors är verkligen en pärla. Haman tid

Svar: Verkligen Yvonne!
Viktoria Grönqvist Alvin

#2 - Hanna Karlsson

Vad fint det ser ut. Skulle vilja åka dit.

Svar: Gör absolut det. Härligt lugnt och stilla plats att vara på.
Viktoria Grönqvist Alvin