Söndagsfika och filmvisning
Idag har vi haft en lugn och skön söndag med lite fikabesök av svåger med fru och dotter. Vi har haft en liten privat visning av lite semesterbilder från både Barcelona och Milano. 
Det är inte utan att man längtar tillbaka till solen och värmen i Milano och för att inte tala om shoppingen. Är det en semstershoppingsresa som du är ute efter så kan jag varmt rekomendera en tripp till Milano. Där finns det de fina märkesaffärerna som Prada, Louis Vuitton och de andra fina modehusen, men också shopping för den "vanliga" plånboken som en annan har. Att gå i de fina butikerna är en upplevelse i sig och något som man absolut inte ska missa.
Maten i Italien är fantastisk god och det finns alltid något för alla och efter den sena middagen kan man alltid gå och köpa sig en glass i någon av de mysiga små affärerna som ligger lite varstans. Att köpa sig en glass är ett måste om man reser till Italien!
Jag framför den fantastiska delikatessbutiken Peck i Milano. Här kan du köpa allt från ostar till vin till bakverk till godis och choklad. Allt för en gourmetisk njutning!
Till fikan idag passade jag på att baka en Cappuccinokaka med en fantastiskt god glasyr över. Få ingredienser och lätt att baka, det gillas på en söndag när man inte orkar eller vill lägga ner för mycket tid i köket. Jag trivs faktiskt väldigt bra i köket och är gärna där och grejar med både det ena och det andra, men då vi hade bestämt en tid när de skulle komma så var jag tvungen att vara färdig tills dess.
Något som jag gärna glömmer när jag bakar är att det behövs tid för bröd och bakverk att svalna, men oftast så tittar jag bara på ugnstiden och lägger på lite extra för den tid det tar att vispa ihop smeten.
 
 
Cappuccinokaka 
Botten
  • 200 gram rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2-3 tsk snabbkaffepulver
Rör smör och strösocker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten.
Lös upp kaffepulvret i mjölken och tillsätt det i smeten.
Rör om tills allt har blandat sig väl.
Häll smeten i en rund smord och bröad form.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, i ca 45 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
 
Glasyr
  • 75 gram smält smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • kakao att sikta över kakan
Stöt kaffepulvret tillsammans med vaniljsockret.
Blanda ner smör, florsocker och vispgrädden i kaffepulvret och rör tills det blir  en jämn smet.
Bred smeten över den kalla kakan.
Pudra över kakao över hela kakan.
Avnjut den till en kopp kaffe!
 
 
Så skönt det är när det är ljusare nu på kvällen! För du glömde väl inte bort att ställa om klockan i natt? Nu känns det att det går åt rätt håll och nu saknas bara solen och värmen för att det ska vara på topp. Men jag är inte ororlig, för det kommer så småningom. Men får jag önska så vill jag ha det snart.
 
Nu är det dags för ett litet träningspass för att ge musklerna en omgång. Jag har verkligen fastnat för 7-minutersträningen där jag kan välja om det räcker med en omgång eller om jag ska köra två. Hur det blir ikväll återstår att se.
 
Var rädd om dig!