Avslut
Idag blev det definitiva avslutet gjort på vår älskade tid i vårt gamla hus Vilan! Idag skrev vi de sista signaturerna på köpekontrakten och jag ska erkänna att det känns lite tomt. Tomt att inte kliva in någon mer gång genom den fina vita grinden som min man snickrat ihop, inte låsa upp den vita dörren och kliva in i "vår" hall någon mer gång, inte öppna upp dörrarna till den lilla mysiga altanen någon mer gång, nej aldrig mer ska jag/vi göra det. Tomt kanske inte är det enda och rätta ordet utan jag skulle säga att det är lite vemodigt också.
Samtidigt kan jag tycka att det är skönt att nu bara ha ett hem att fundera över, ett hem att inreda och boa in det till vårt eget. Nu kan den här tiden börja och det som har varit... det får vara bakom mig. Det var fint och härligt under den tiden det varade, men nu är det avslutat och ett avslut är inte bara ett slut utan det är också en början på något annat. Det är något som jag bär med mig och det är en början för oss och en början för de människor som nu har flyttat in i Vilan.
Jag hoppas och tror att de kommer att ta väl hand om både hus, trädgård men framförallt om de två spöken som huserar där. Min man och jag har upplevt "källargubben" som smäller i källaren ibland. Vi har dock aldrig riktigt kommit underfull med vad det var han smällde med, men högt lät det. Och sedan har vi en kvinna som ibland går genom det som vi hade som TV-rum. Hon gick bara förbi, jag såg henne bara som en mörk skugga som gick genom rummet. Hon gjorde inget annat väsen av sig än det. På något konstigt sätt så blev jag aldrig rädd för henne, utan hon bara fanns där, nästan som att hon kom och tittade så att allt var bra.
 
En vacker blomma fick vi av vår mäklare idag.
 
Njuter av både blomma och levande ljus
Gårdagens shoppingtur till Ullared och GeKå´s får jag återkomma till en annan dag. Men jag kan avslöja att det följde med en hel del hem, jag som inget skulle ha...
 
" Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England." -Dr. Wilbur Larch ii filmen Ciderhusreglerna.
 
Ta hand om dig!