Ljusglimtar
Jag tycker om att ha upplyst i rummen men det ska då vara ett mjukt och behagligt sken. De som kan det här med att inreda med lampor och annan belysning säger ju att man ska ha många ljuskällor i ett rum. 7-8 stycken om jag inte minns fel.
Så många har inte jag ska jag erkänna, men jag väljer de ställen och platser där jag vill ha kontra måste ha bra ljus. Bakom soffan till exempel har jag en golvlampa i gammal modell där det finns två lampor och lyser upp vår tillvaro när vi sitter i soffan och läser tidningen. Sedan för övrigt i rummet finns det belysning bakom TV:n och en lampa på fönsterbrädet, men dessa är mest för det mysiga inslaget när det gäller ljuset. Och självklart så brinner det levande ljus på flera olika ställen i rummet nästan varje kväll. 
Det här är genomgående i varje rum i huset. Några få väl utvalda lampor och annan belysning för att höja stämningen och jag är aldrig rädd för att byta ut de jag har om jag hittar något nytt som verkligen tilltalar mig. Det kan vara både nytillverkade lampor likväl som äldre som får flytta in hos mig. Men då det gäller de äldre lamporna så gäller det att titta på hur sladdar och kontakter ser ut. Det kan vara riskfyllt att använda de gamla och idag kan man ju köpa både nya sladdar och kontakter som har gammal stil. Så tumma inte på säkerheten!
På GeKå´s i onsdags hittade jag en ljusslinga på julavdelningen. Jag tyckte dock inte att den var speciellt julig utan tycker nog att den passar året om. När jag fick se den tänkte jag på hur den skulle passa så bra på vår glasveranda som vi har. Glasverandan ska fräschas upp med både målning av fönster, tak och ny väggbeklädnad av något slag, ja en total make over. Men den kommer komma lite senare i planeringen.
 
 
 
Finfint inköp på GeKå´s!
 
Jag kunde så klart inte låta bli att hänga upp den ikväll iallafall, fast jag hade nog tänkt att det skulle bli lite längre fram i tiden. Slingan består av tio klotlampor med en guldfärgad sockel och dess sken är i ett milt lite gulaktigt ljus. Perfekt mysbelysning för en glasveranda. Där kan vi sitta i våra korgstolar min man och jag och bara njuta av att vara och tanken är att det längre fram ska bli lite av ett musikrum där vi bara kan sitta och avnjuta älsklingmusiken, läsa en bok och bara ha det bra. Det låter nästan som lite pensionärsvarning, men det är något som vi är i behov av både jag och min man, att ha möjligheten att ibland bara kunna släppa alla måsten och ta ett steg tillbaka för att leva i nuet. Det behöver vi alla göra, men jag tror att de flesta också erkänner att de är dåliga på det.
 
Var rädd om dig!