Böcker till reapris
Jo, igår vågade jag mig in på bokhandeln en liten stund. Det blev en kort resa på förmiddagen då vi hade lite andra ärenden också som var tvugna att göras. Så då passade jag på att smita in ett kort ögonblick för att titta igenom de bokhögar som låg uppstaplade på borden där inne på bokhandeln.
Jag ska erkänna att jag blev lite besviken, mest då på mig själv, då det inte var så jättemycket böcker kvar som jag trodde att det skulle finnas. Jag får självfallet skylla mig själv då jag inte hade tagit mig i kragen och åkt in lite tidigar, men det är alltid bra att vara efterklok.
 
Men självklart åkte jag inte hem tomhänt därifrån utan det fick följa med två kassar med böcker av lite olika slag. Jag köper inte så ofta kända böcker utan köper mest på mig lite titlar av författare som jag aldrig har hört talas om. Det blir lite av en utmaning att våga sig på att ta tag i de där böckerna som inte alltid ser så tilltalande ut, men kan vara helt fantastiska när man väl får öppna upp pärmarna och börja läsa. Att få låta sig följa med på den resa som boken och dess karaktärer erbjuder, det är en upplevelse i sig, sedan kan den resan vara av både det sämre och det bättre slaget, men det gäller att våga chansa.
 
Det blev både en biografi och några skönlitterära titlar. Den bok som jag kommer att nästintill ha lite smått ångest att börja läsa är den fjärde boken i Millennium-serien. Att en helt ny författare ska ta vid där den gamla slutade, ja jag ska erkänna att jag är lite skeptisk till det. Har i och för sig inte läst något innan av David Lagercrantz, han kanske är en jätteduktig författare, men att våga ta sig an utmaningen att skriva vidare på Stieg Larssons fantastiska skapelse, ja antingen är man inte rktigt klok eller så är det det man är. Jag får återkomma när jag har vågat mig på den, villket kan dröja ett tag om jag känner mig själv.
De övriga skönlitterära böckerna har jag ingen aning om vilka författarna är och deras innehåll är vitt skilda åt, både livsöden och lite spänning, allt från fattiga till rika, olika kulturer och länder. Det är det som gör läsningen så spännande, jag vet inte vad jag har att vänta mig när jag börjar på bokens resa.
Biografin blev lite av en chansnng. Den handlar om en kille som tillsammans med två kompisar utförde ett mord i USA. Jag vet med mig om att jag har sett något program om denna kille, kan ha varit Dr. Phil, och det är inte den sorts biografier som jag läser i vanliga fall. Oftast läser jag om olika musiker eller skådespelare, så det här ska bli en utmaning om jag klarar av att läsa hela.
 
 
Det finns inte en bokrea utan att jag får med mig lite bakböcker hem. Den här gången blev det tre till antalet, varav en av dem helt obläddrad i affären då den var inplastad. Jag bakar ju sällan helt efter hur ett recept är utformat utan att jag gör det till mitt eget, men det är alltid bra att ha lite inspiration att gå tillbaka till när det behövs. Vem vet när det kan bli ett infall!
 
 
 
Ta hand om dig!
#1 - Leena Åberg

Säg till om nån av dom är riktigt läsvärd. Jag älskar böcker, men har inte hunnit till bokrean än.

Svar: Det ska jag absolut göra!
Viktoria Grönqvist Alvin

#2 - Lili

Fina fynd, De gömda rummen och Här är jag nu verkar jättebra!

Svar: Tack! Det ska bli spännande att läsa dem!
Viktoria Grönqvist Alvin