Två fina fåglar...
Något som vi gör varje vinter är att mata småfåglarna. Ja, vi matar de stora fåglarna också så som kajor och skator, men det är inte frivilligt som vi gör det.
Att mata fåglarna under vintern det är något som vi alltid har gjort och det är också något som behövs. För det kan inte vara lätt att vara liten och försöka hitta mat när det är både snö och kallt ute.
Vi är inga sådana människor som köper sju olika sorters foder och hänger upp på alla möjliga och omöjliga ställen i trädgården utan det bjuds på solrosfrön och talgbollar punkt slut.
Igår passade jag på att gå ut med kameran då det föll ett så stilla och vackert snöfall. Det var full fart vid fågelbordet men det var bara talgoxen som var den modiga som vågade sig fram till fågelmaten under den stunden som jag var ute. Det var en faslig trafik mellan fröautomaten och päronträdet där de satte sig för att äta upp sina frön.
 
 
 
 
 
Jag stannade även ute en stund extra för att njuta av vintern och vår lilla gårdsplan. Det är lite inhägnat med både bostadshus, uthuslänga och det gamla bageriet runt omkring den lilla grusplanen som vi har, vilket inte gör mig det minsta. Det blir mer privat och jag vill kunna känna att jag kan vara ute utan att någon behöver se mig, att kunna ha möjligheten att få vara för mig själv.
Att njuta en stund där på innegården är lite som balsam för själen, att bara kunna stå där och titta på snöflingorna som faller och den dämpade tystnaden som vintervärlden erbjuder. 
 
Dörren till det som en gång har varit bageri.
 
Många utrymmen finns det i vårt uthus.
 
Stalldörrarna där det en gång i tiden inhystes hästar.
Ibland är det bara vad man behöver, stanna upp och njuta av det som finns framför en just där och då. Jag har blivit så mycket bättre på att njuta av livet och det som det ger just här och nu. Den stunden kommer aldrig mer igen och då gäller det att ta tillvara på den just nu. Hoppas att du också kommer ihåg att se det stora i det lilla, för det finns här, bara vi öppnar ögonen och tittar.
 
Ha det gott!
#1 - Anonym

Så sant 💞

Svar: Så härligt att du håller med mig! Kram
Viktoria Grönqvist Alvin