Att vara lite "lantis"
Kan man vara lite "lantis"? Ja, jag kan nog tycka att man kan vara det. Att vara helt "lantis" för mig är att bo på landet med grusvägar, avsaknaden av gatubelysning och ko- och hästhagar inpå husknuten. Att vara lite "lantis" för mig är att bo i ett litet samhälle, ha gatubelysning och nära till ko- och hästhagar. Ni förstår nog att det inte är riktiga kritierier som jag har raddat upp, men liten hint om hur jag tänker i mitt lilla huvud, hm.. knappt att jag själv vet oftast...
 
 
 
 
 
Idag har jag verkligen känt mig lite "lantis" hela dagen och faktiskt nästan är lite folkskygg, vill gärna inte träffa någon utan bara gå här och skrota. Att inte träffa någon är faktiskt väldigt enkelt när man bor som vi gör, det är fullt möjligt att gå ut på gården och vara för sig själv. Kanhända att det går förbi en och annan person som är ute och rastar sina hundar, men annars är det väldigt folktomt, vilket jag tycker om.
Jag har bott på landet med grusväg, utan gatlyktor och haft ko- och hästhagar inpå knuten och jag tyckte om det sommartid. När det sedan blev höst och vinter hade jag svårt för att finna mig tillrätta i tillvaron. För på landet är det svart på morgonen när du kliver upp och det är mörkt på eftermiddagen när du kommer hem från jobbet. Det är ett annat mörker än i ett samhälle eller en stad.
Nu är jag i ett mellanting mellan stadsmänniska och "lantis" och trivs väldigt bra i det. Jag har hittat hem!
Sedan kan jag stundtals nästan vara avundsjuk på de människor som bor på landet, då under sommarhalvåret, när de kan kliva ut en tidig ljummen sommarmorgon och få gå i det daggvåta gräset, att bara insupa det vackra i naturen och ha skogen tätt intill.
 
 
 
För mig är "lantis" absolut inget skällsord utan en livsstil. Ett sätt att leva och bo på, som jag hoppas att många kommer att fortsätta att vilja göra. Och ni som är "lantisar", jag kommer mer än gärna och hälsar på hemma hos er!
 
Nu ska den här lite "lantisen" fortsätta söka efter en lägenhet i storstaden Linköping till dottern. En nackdel med att vara lite utanför de större städerna då det inte fungerar med kollektivtrafiken varken tabell- eller tidsmässigt. 
 
Ta hand om dig!
#1 - Silja

Ååh landet slår allt! Så fint det är hos er 😍

Svar: Tack så mycket! Ja det är härligt att bo i ett litet samhälle men ändå ha nära till landet.
Viktoria Grönqvist Alvin