Objudna gäster
Det här med trädgård är inte lätt alla gånger. Den vanliga skötseln med rensa ogräs, vattna och småpyssla med de små gröna och blommande liven går bra. Ibland får jag testa mig fram med varierande resultat och bland får jag googla, tänk vad bra det är med google!, för att få reda på mer om det som jag inte är så säker på.
Värre blir det när det dyker upp saker så som ohyra eller andra objudna gäster i mina land och planteringar. Då ska jag erkänna att jag har god lust att bara lägga ner alltihopa eller kalla in experthjälp, kosta vad det kosta vill.
 
Så här fin kan den vara, min Salix integra, när den får vara ifred.
 
Just nu har jag lyckats att få in några små, de tror att de är söta, larver som äter upp mitt pilträd, en Salix integra "Hakuro Nishiki" som inhandlades för två år sedan. Tyvärr så tog den kalla vintern den övre delen av trädet men längre ner var den fortfarande vid liv så jag bestämde mig för att låta den vara kvar, dock i ett lite mindre format.
 
 
 
 
Nu på kvällen när mannen och jag satt ute och drack vårat kaffe så frågade han mig varför bladen på pilen såg ut som fiskskelett.
 
 
De må vara små, men inte söta!
 
Jag tog då en lite närmare titt på växten och där var de, de små larverna vilka, efter googlande, fick artbenämningen Pilbladstekelns larver. Som tur var så fick jag även reda på vilket bekämpningsmedel som ska användas för att bli av med de små krypen. Så det är bara att sätta sig i bilen i morgonförmiddag och göra ett inköp av medlet på handelsträdgården. Allt för att rädda det stackars trädet!
 
Här ska vi inte göra något speciellt denna fredagskväll utan det får bli en kväll som får komma och gå som den vill. Jag har inte gjort många knop överhuvudtaget idag, förutom det mest nödvändiga och tråkiga hushållssysslor som man får dagarna att gå med, men tänker som sagt var fortsätta med att göra ingenting. Sedan får vi se vad den resterande helgen bjuder på. Vem vet?
 
Ta hand om dig!