Vårfönster och lycka
Ytterligare en dag med solsken, trots att jag inte riktigt trodde på det när jag klev upp i morse. Regnet föll ganska rikligt från himlen och det var grått och ruggigt ute vid sju-tiden och viljan var stor att krypa ner i sängen igen.
 
Nu när det är vår kommer känslan och lusten att fixa iordning och göra fint i fönstren.
Putsa alla rutorna så den gråa och smutsiga hinnan som påminner om vintern försvinner och solljuset får större möjlighet att skina in och lysa upp i våra rum.
Tänk att få hänga upp fina skira gardiner som silar igenom solljuset på morgonen och gör så att jag kan vakna till det naturliga ljuset som letar sig in och inte till väckarklockan som skräller på nattduksbordet.
Att få placera ut fina gröna och blommande växter som står som fina smycken på fönsterbrädan i vackra krukor tillsammans med andra vackra saker som jag har samlat på mig under livet. 
Och vet ni, snart är det dags för allt det här.
 
 
 
 
 
 
Det här är materiella ting som ger en lycklig känsla i kroppen, men ibland så måste jag få vara lite ytlig. Att få omge mig med vackra saker gör att mitt välbefinnande ökar ibland, men jag vet att det är inte det enda som räknas.
För mig är materiella ting inte bara nya, dyra saker som införskaffas, nej det kan vara loppisfynd eller till och med gratisfynd som jag har gjort när jag har gått igenom våra uthus när jag har städat, eller att jag har gått till blomsterhandlaren och köpt en bukett med fina snittblommor. Trots att jag vet att de inte klarar sig mycket mer än tre- fyra dagar hemma hos mig.
 
Långvarig lycka kan inte köpas för pengar sägs det och jag håller med i det, men ibland måste man få tillåtelse att få känna den materiella kortvariga lyckan och känslan som infinner sig när man är nöjd över ett inköp eller annat fynd som man har gjort. 
 
En del tycker att det är fult att visa upp den lycka man känner över saker på till exempel olika sociala medier, men det kan inte jag hålla med om. Här kan jag som går igenom inläggen välja om jag vill tycka om dem eller inte, men jag behöver inte tala om att jag inte tycker om det genom att ge en negativ kommentar. Låt den personen som är glad och nöjd över sitt fortsätta vara det. Den lycka kan betyda så mycket för just den personen och vem vill inte vara lycklig?
 
Var rädd om dig!
#1 - Maria

Så fint det blev
Kram

Svar: Tack så mycket!
Viktoria Grönqvist Alvin

#2 - Hanna

Älskar att vi går mot ljusare tider och att vi fortfarande har det bästa framför oss.

Svar: Visst är det så! Jag känner precis som du. ☺Ta hand om dig!
Viktoria Grönqvist Alvin