Julen för dörren...
Idag var det dags att tända det första ljuset i adventsljusstaken och visst är det mysigt med levande ljus, adventsljusstakar och stjärnor som lyser i fönstren. På något sätt gör det mörkret mer uthärdigt för mig som ogillar den här årstiden, det gäller att hitta charmen i den också.
 
Blåsigt värre har det varit här idag så jag har mest passat på att vara inne och styra med både bakning av lussebullar och pepparkakor. 
Jag körde dock ut näsan en liten stund och pyntade lite juligt ute, men det gick väldigt fort kan jag lova då köldeffekten inte var nådig och att pyssla med tjocka vantar är inte det lättaste. 
 
 
 
Då jag eftersökte konståkningsskridskor på några loppissidor för ett tag sedan, men fick tyvärr inga napp, så begav jag mig iväg till en second hand-butik i staden nu i veckan. Där hittade jag ett par för endast 55 kronor och jag lyckades fynda några julgranskulor i någon sorts keramik för 15 kronor.
 
 
 
 
Allt fick sig en liten uppfräschning med hjälp av sprayfärg i kulörerna vitt och silvermetallic och både skridskor och kulor fick nya band. Julgranskulorna placerade jag i den gamla kärran som vi har vid trappen och vi får väl se om de tål väder och vind annars kanske sprayflaskan åker fram igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skridskorna hängde jag upp på dörren och placerade några grangrenar i skaften och dekorerade med stjärnor och hjärtan som jag redan hade hemma.
För mig behöver pynt inte vara något nytt och perfekt utan det får gärna synas att det är lite slitet och hemmapysslat då det bara ger det hela lite mer karaktär. Det finns många som pyntar med skridskor till jul, men det finns ingen som har lika som jag och det gillar jag, att få vara lite unik.
 
Nu fram till jul kommer det kanske komma fram lite tomtar och annat pynt undan för undan. Jag har ingen brådska med att bli "färdig" med pyntandet utan plockar fram det som jag känner för att ha framme just nu. De senaste åren har det varit lite mindre pynt och det har jag trivts med och som det känns just nu kommer det att bli en sådan jul i år med. Jag satsar hellre på några få fina gamla trotjänare och kanske blandar upp det med något nyköpt från någon rolig inredningsbutik eller antikaffär. Hur brukar du göra?
 
Ta hand om dig!
#1 - anannanland.blogg.se

Vad fint det blev med skridskorna!

Svar: Tack så jättemycket! Nu kan julen börja!Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin

#2 - Emma Broberg

Så himla fint ni gjort det!

Svar: Tack så jättemycket! Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin