Citat
 
Jag är en älskare av citat. Ord, då mest det skrivna, berör mig oftast väldigt djupt och kan få mig att fundera och omvärdera mina egna tankar och prioriteringar som jag gör.
Ibland känns det som dessa citat är skrivna utifrån mitt eget liv och de val jag har gjort, som om någon har spionerat och tagit reda på vad jag har missat eller saknar i livet och genom orden ger mig en liten knuff i rätt riktning och ser till att jag öppnar ögonen för att kunna upptäcka det som pågår framför mig.
 
Ett citat som jag hittade igår fick mig verkligen att tänka till en hel del om mig själv:
 
 
"It´s not selfish to love yourself, take care of yourself & to make your happiness a priority. It´s necessary." 
 
Att våga tänka i dessa banor och leva efter dem är svårt, för att sätta sig själv i främsta rummet är inte något som är naturligt för de flesta av oss. men som vi verkligen skulle behöva göra oftare...
Vara självisk är nästan något fult att vara, något som man ska behöva skämmas för när man väl är det. Men varför då? Att jag tänker på mitt eget välbefinnande innan jag tänker på någon annan är en förutsättning för att kunna se och ta hand om de medmänniskor man har. Att ta hand om sig själv först innan man orkar hjälpa någon annan är en nödvändighet och inget som man ska ha dåligt samvete för att man gör, men ändå får vi det. 
 
Det är en träningssak att kunna sätta sig själv i främsta rummet, att det är mitt eget väl och ve som måste få ta plats och jag har blivit bättre på det, mycket bättre. Ibland så kanske jag upplevs som någon med lite för vassa armbågar eller för skarp och bitter tunga, men det är ett av de redskap jag har ibland för att kunna orka med att prioritera mig och att inte ge vika för någon annan som tar energi och lycka ifrån mig.
 
Det finns så många kloka människor här ute som säger de mest fantastiska saker och jag kommer att fortsätta att ta vara på de citat som ger mig styrka, självförtoende, glädje, lycka och kärlek. 
Ord är något som sätter spår i oss alla...
 
Ta hand om dig!