Rosa bandet och chokladcupcakes
Då var jag här igen! Torsdag och rutinerna är igång igen som vanligt. Det känns bra att ha den där fyrkantiga vardagen ibland så att jag inte behöver fundera så mycket över saker och ting.
 
Igår var jag och veckohandlade på ICA och som vanligt när det drar sig mot oktober månad så hittar man deras rosa varor överallt i butiken. Jag passar på att handla av dessa varor om jag behöver och väljer dem framför de andra som finns. 
Oktober är en månad som jag varje år känner tacksamhet för samtidigt som den påminner mig om hur fort ens liv kan förändras. Jag har fått uppleva en del av den rädsla och fasa som många kvinnor tyvärr får vara med om. Min berättelse hittar du här om du vill ta del av den.
 
I mina funderingar så tänkte jag hur jag skulle kunna kombinera Rosa bandet med min egen bakning och kom fram till en chokladcupcake med en seg kolasås och rosa frosting som serveras med färska hallon.
För mig så symboliserar chokladen lite av den tröst man kan behöva i allt det svåra, den rosa spritsade frostingen ska ge en liten tanke till kvinnans bröst och de färska hallonen fick vara med då en del av priset går till Rosa bandet.
Jag tänker att kan jag få en eller två av er läsare att baka dessa och servera dem med "Rosa bandet-hallon" så har jag lyckats en bit på vägen att komma närmre en 100% överlevnadsstatistik av de som drabbas av bröstcancer. Baka dessa för en god sak!
 
 
 
Chokladcupcake
12 stycken
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 gr smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädden.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kako och salt i en bunke.
Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör om försiktigt samtidigt som du tillsätter smöret och vispgrädden.
Fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen, 175°, i ca 15 minuter.
Låt dem svalna på galler.
 
Seg chokladsås
  • 1¼ dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
Rör samman alla ingredienserna i en kastrull.
Låt dem koka samman i 20 minuter.
Låt chokladsåsen svalna.
 
Frosting 
  • 60 gr rumsvarmt smör
  • 100 gr philadelphiaost
  • 4 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • rosa pastafärg
Rör samman allt till en slät smet.
 
Skeda över den sega chokladsåsen över de avsvalnade cupcakes.
Spritsa frostingen i ett fint mönster ovanpå.
Garnera eventuellt med färska hallon eller servera dem bredvid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu tar jag ledigt resten av kvällen och ska njuta av att det snart är helg.
Jag hoppas att du har chansen att göra detsamma.
 
Var rädd om dig!
#1 - Josefine Andersson

Åhhhh! :]

Svar: Tack för att du läser inlägget! 💗
Viktoria Grönqvist Alvin