Anslagstavla
Lördag och en härlig känsla infinner sig då jag vet att det finns en extra ledig dag att se fram emot, långhelg med andra ord. Efter en dag med lite ärenden på stan så landade mannen i soffan framför SHL-finalen och jag hamnade här och enligt min mans kommentar igår: Jaha här sitter du och gör ingenting... mer än är snygg! Jag kan inte annat än att älska den mannen!
 
Jag gillar att fynda saker och hittat nya användningsområden för dem. Mina fyndplatser behöver inte vara på loppis, antikhandeln eller second hand utan det kan vara i källaren eller i uthuset där jag har ställt saker som jag inte har plats eller användning för, men helt plötsligt så ser jag dem med andra ögon och kommer snabbt på vad jag ska göra om dem till. 
 
Ett sådant projekt är en gammal tavelram som idag, efter många veckor som halvfärdigt, äntligen blev klart. Ramen var från början brungrön till färgen, täckt med damm och spindelväv, ni vet sånt där gammalt tjockt segt nästan lite torrt, och var placerad längst in i ett hörn uppe på vinden ovanför stallet. 
Jag har gått och tittat på ramen och funderat över om den skulle fortsätta sitt liv som ram, som något annat eller helt enkelt åka på soptippen. Då jag har lite svårt att slita mig från saker så ville jag helst av allt inte köra den till tippen, och att låta den fortsätta sitt liv som tavelram skulle ta mer energi att få den iordning än vad den skulle ge, så ett sista alternativ fanns då kvar, att göra om den till något annat.
 
Första beslutet att ta för mig var att bestämma om den skulle spacklas och lagas upp då den var lite nött på sina ställen eller om jag skulle låta den vara i det skick som den var. Jo, jag är lite lat och har svårt att vänta ibland så jag beslutet blev att låta den vara i det nötta skick som den var. Däremot hade jag inte en enda tanke på att låta den vara i den obestämbara färg som den var i, utan den skulle målas om, punkt slut. Färgvalet var heller inte så svårt utan den fick bli vit.
I det här läget var det dags att se till att det blev något av den och livet efter tavelram fick bli en sorts anslagstavla. Med lite fina vita spets- och sidenband fasthäftade på baksidan belv den i sig ett fint blickfång. Jag gillar kontrasterna mellan det skira och fina tillsammans med det grova och lite nötta, vilket det verkligen blev här. 
 
 
 
 
 
 
 
Några utskrivna bilder och citat som jag fixade själv på datorn gjorde den till något mer än en enkel anslagstavla. Den fick ett personligt utseende som jag lätt kan ändra efterhand då jag kan skriva ut bilder efter humör.
Jag valde att sätta upp bilderna med klädnypor av en lite roligare variant, men här är det ytterligare något som man kan göra efter den personlighet man har och vad som passar in hemme hos dig. 
Dessa lite roligare klädnypor hittade jag här men givetvis kan man göra sina egna av vad man vill och dekorera precis efter eget tycke och smak.
 
Nu fortsätter vi att njuta av lördag och ledighet!
Ta hand om dig!