Att göra eller inte göra...

Har så mycket tankar i huvudet just nu och det spretar åt alla håll och kanter. Det är renovering, trädgård, födelsedagar, studentbal, student och säkert en hel del mer. Det börjar nog bli dags att skriva en lista där jag ser dem i kronologisk ordning och beta av dem en efter en då det börjar bli mycket nu att hålla isär.
 
Men varför är det så här varje vår, för visst är det då det drar igång? Alla dessa roligheter kommer på en och samma gång, ja renovering och trädgård får man väl kanske tolka hur man vill om det är nöje eller måsten, men det känns som det är våren som allt händer. Lite som att det står mer eller mindre still under höst och vinter, tiden bara rullar på, men där minsann så blev det april månad! Då kör vi!
 
 
 
Låter som jag tycker att det är hemskt tråkigt och att jag dissar det hela, men det är inte så jag tänker. Det är massor av roligheter men bara synd att det blir så komprimerat på året. Det finns så många "tråkiga" månader på året då man helst av allt vill bara dra täcket över huvudet och kan göra det då det inte spelar någon roll, men nu sker det många saker på kort tid och då kan jag tycka att det är svårt att hinna njuta av det roliga.
För det vill man ju. Kunna insupa känslan och gå och vara lite förväntansfull innan det händer och efteråt få chansen att bearbeta, njuta och förundras över det som man har upplevt, för upplevelser är det ju!
 
Semestern har vi inte här pratat så mycket om, vi vet när vi är lediga men inte mycket mer. Jag ser i och för sig mer tjusning i att ta en spontanresa någonstan, antingen inom landets gränser eller utanför, än att bestämma att då och då åker vi dit och gör det här och det här. Nej, det är verkligen inte nödvändigt för mig och jag känner mer en lättnad att få vara spontan och göra semestern till det jag vill när jag vill än att vara uppbokad nu och då. Det går lite emot vad jag annars tycker och tänker om saker och ting, men just när det gäller semestern så är den tiden så dyrbar för mig att jag absolut inte vill ödsla bort någon tid på saker som jag kanske inte alls vill göra där och då för att jag kände för det flera månader innan. 
 
Nej, nu struntar jag i alla måsten och borden och drar på mig mina härliga randiga trädgårdssnickisar och går ut i trädgården och... kanske inte gör ett endaste jota mer än bara vara där, men det räcker gott åt mig!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: