Geishasnittar

Känner mig mer eller mindre handlingsförlamad under detta lov. Hade lite höga ambitioner på att jag skulle minsann göra både det ena och det andra och det har inte blivit mycket med det kan jag lova. Lite stressande måste jag erkänna att det är, då jag får dåligt samvete över att tiden bara går och det blir inget gjort, hur nu fasen det går ihop sig. Kanske är en mening med det, men jag kan inte se den just nu.
 
Det lilla som blev gjort idag är ett litet kakbak, mest bara för att jag kände att jag ville göra något litet praktiskt arbete som krävde minimalt med städning efteråt. Då passar det bra att göra en liten kaka med få ingredienser och summan av det blev lite disk, varav den mesta gick att placera i diskmaskinen. Lite som triolleri faktiskt.
resultatet belv en sorts chokladsnitt som jag proppa in Geishabitar i. Det är en variant av en kaka som jag bakat förut men då innehöll snittarna nougat, och det är inte helt fel det heller. 
Jag äter ju inte godis, mer än om det ingår i bakverk, men köper hem då och då lite olika sorter för att ha som smaksättning i kakor. Det går ibland att lyckas hitta olika basvaror som går att byta ut mot godis och få ungefär samma smak och konsistens, men, tyvärr, är oftast godiset det som fungerar bäst.
 
 
 
Geishasnittar 
ca 25 stycken
  • 110 gr rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 20 st geishabitar
  • florsocker till dekoration
Rör smör, strösocker och vaniljsocker smidigt.
Tillsätt sirapen och rör ytterligare tills allt har blandat sig väl.
Blanda vetemjöl, kako och bakpulver i en bunke.
Sikta ner mjölblandningen i smöret och se till att det blir en smidig deg.
Ta upp degen och dela den i två delar. 
Rulla ut dem till två längder och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning längs hela längden.
Lägger geishabitarna på rad i fördjupningen.
Nyp ihop degen över chokladen och ta en gaffel och platta till längderna.
Sätt in längderna mitt i ugnen, 200°, i 10 minuter.
Låt längderna svalna lite innan du skär dem i lagom breda snittar.
Pudra över florsocker.
 
 
 
 
 
Ikväll blir det lite TV-tittande för min del. Nu börjar "Det stora tårtslaget" och där kan jag nog hitta ett och annat inspirationstips från de duktiga tårtmakarna som deltar. Jag tittade på förra omgången och blev imponerad över de flesta som skapade tårtor den ena finare än den andra. 
 
Ta hand om dig!
1 EVELINA:

skriven

Ser jättegoda ut!! Och vilka fina bilder :)

Ibland får man inte så mycket gjort som man skulle önska eller har planerat, men tycker att ofta gör man dubbelt mera sedan någon annan dag i stället, man får ta det som det kommer helt enkelt, göra så mycket man orkar och klappa sig på axeln för det man får gjort och sedan köra på lite extra de dagar när energin är på topp i stället :)

Svar: Tack för all pepp! Kände att jag behövde det! Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin

Kommentera här: