Glänsande loppisfynd

Tänk vad gamla husmorstips är bra att ha och ta till när både ork och lust försvinner samt att man förstår hur många timmar jag skulle få lägga ner på att göra det den "traditionella" vägen då det med lite fix och trix bara tar en bråkdel av den tiden.
 
En sak som är av den kategorin är bestick och då nysilverbestick. Om ni kanske minns så fyndade jag en uppsättning med kniv, gaffel, matsked och dessertsked för tolv personer på loppis för någon vecka sedan. De såg inte så ansatta ut av den svart/grå beläggning som blir efter ett tag på nysilver, men då vi skulle ha gäster här i lördags så tänkte jag att jag skulle ta och putsa upp iallafall sex knivar och gafflar tills dess. Men bara det att tanken slog mig att putsa dem gjorde mig matt och jag fick en sådan tanke att jag någonstans hade läst om knep som innehöll aluminiumfolie och hett vatten samt någon mer tillsats. Tacka vet jag Google och fick fram precis det tips som jag eftersökte och hux flux så var hela uppsättningen med alla 48 bestick skinande blanka och redo att användas. 
 
 
 
 
 
 
Besticken är inköpta på loppisen i Mörlunda och är av modellen Franska liljan.
 
Det tips jag hittade innebar att lägga aluminiumfolie i botten på en stor form, lägga ner besticken så att de kom i kontakt med folien. Strö över ett par matskedar med bikarbonat i formen och hälla på kokande vatten så att det täcker besticken. Låt allt stå en stund och ta sedan upp besticken och torka dem torra. Färdigt!
 
Ni kan tro att det var tidsbesparande mot vad det hade varit att sitta med en trasa och putsa med putsmedel och framförallt miljövänligt och att jag sparade på slitaget på kroppen. 
Nu kan jag inte svara på hur länge besticken håller sig fina, men med tanke på att det tog så pass kort tid så har det ingen större betydelse om det behöver göras till nästa gång vi ska använda besticken. Det är ju gjort på ett kick.
 
Hmmm... jag undrar om det finns något lika snabbt och effektivt husmorstips så att det går enklet att putsa fönsterna på... som inte lämnar några ränder efter sig. Ett sådant tips skulle jag verkligen behöva inom en snar framtid i så fall.
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: