"Nya" möbler

Vad skulle jag ta mig till om det inte fanns sociala medier att följa i tid och otid? Det finns så mycket där ute som jag skulle gå miste om, till exempel loppisfynd av varierande slag
Via Facebook och en loppissida som jag följer där fick jag syn på en möbelgrupp som skulle passa alldeles ypperligt hemma hos oss. Det här inlägget upptäckte jag på rasten på jobbet så jag tog en skärmdump på inlägget och messade min man. Han känner mig så väl vid det här laget att jag absolut inte behöver skriva rakt ut vad jag tänker utan han vet vad jag vill ändå och så även i det här läget.
 
Ni ser hur han vet vad jag tänker min älskade man! ♥
 
Sagt och gjort jag hörde av mig till personen ifråga om möbeln fanns kvar och om det fanns möjlighet att få komma och titta på den. Så i onsdags bar det iväg till Mörlunda för att titta på vilket skick den var i och det var inget att tveka om i det läget. För den pengen och i det skicket så var vi mer än nöjda vill jag lova.
Vi gick även runt och tittade lite på de andra möblerna som fanns i den lada där han förvarade alla stora grejer som han hade till försäljning på sin loppis och jag fick syn på en spegelbyrå målad i ganska mörk rödbrunaktig nyans. Spegeln var absolut inte i bästa skick, den var så där gråprickig som de kan bli och beslagen på lådorna var inte orginal, men den hade sin charm och jag fastnade lite för den. Men jag tänkte att det får räcka med en möbelgrupp idag och så får vi se om det blir en annan gång. Då vi inte hade med oss någon släpkärra, vi skulle ju bara titta på gruppen, så ingick den fantastiska tjänsten av hemkörning av möblerna och vi bestämde att det passade oss alla på fredagen. 
Under torsdagen sedan hade jag lite svårt att släppa den där spegelbyrån ur tankarna och när jag kom hem från jobbet så började jag prata med min man om den och han hade tänkt precis samma sak som jag, att den skulle helt enkelt hem till oss. Ytterligare en kontakt med försäljaren och som tur var så fick byrån plats på kärran tillsammans med möbelgruppen så det blev ett stort lass som kom hem till oss här i fredags.
Nu står de här hemma alla möblerna, lite utspridda på lite olika platser då det inte är färdigrenoverat där de ska ha sin permanenta placering. Men det är tur att vi bor stort så att det finns lite golvyta att placera dem på.
Möbelgruppen ska inte mer än bara fräschas upp genom att tvättas av lite medans spegelbyrån nog kommer att få en större renovering, vi får se hur omfattande den blir. 
 
Hittade ett gammalt brev i byrån från Telegrafverket poststämplat 15 december 1943!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar alla de fina detaljer som finns på möbeln och oavsett hur gammal den är så är den fin nog åt mig!
 
Att fynda på loppis är ett bra sätt att vara miljövänlig tänker jag så nu har jag gjort något stort för den och det känns bra och ett stort plus är att jag blev mer än nöjd på kuppen!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: