Tomatplantor

För några veckor sedan var jag duktig och sådde lite frön av två olika tomatsorter. Den här gången var jag så pretantiös att jag inhandlade mig en krukmakare på ICA och satt här ute i vårsolen och klippte och pressade ihop ett tiotal tidningspapperskrukor. 
Dessa fyllde jag med jord, tog den som fanns närmast och det blev fjolårets i tomatodlingspalen, och sådde mina små frön av sorten "Tiny Tim" och "Moneymaker" i dessa små egengjorda krukor. Ingen större förhoppning om att det skulle gro i mer än kanske två tre stycken av dem då jag slarvade lite med jorden och missar lite med vattningen ibland... Men tänka sig, nu gror det för fullt i det lilla växthuset i köket och jag ser från dag till dag hur de växer sig längre och stadigare. Tänk om jag lyckas med tomatplantorna för andra året i rad?! Då är det rekord vill jag lova.
 
 
 
Men kan hända att det är så att när ambitionen och prestationen inte hamnar högst upp, utan man tänker lite mer att det blir vad det blir, så fixar det sig på ett eller annat sätt. Det blir inte så stor grej av det OM det är så att man misslyckas, oavsett då om det är tomatplantor eller något annat.
Min ambition är att få lyckas, men det är inte ett måste. Visar det sig nu om ett tag att dessa plantor inte alls vill som jag vill, nähä då får det vara så. Det finns fina plantor att inhandla i handelsträdgården i så fall. Jag ser det inte som ett misslyckande utan mer att, ja ja jag försökte och kan absolut försöka igen, en annan gång.
 
 
 
 
Detta lilla växthus köpte jag för flera år sedan, vet inte om det fortfarande finns i Weibulls sortiment.
 
Nu får mina små plantor stå i växthuset ett tag framöver och jag nog ta och sätta om dem i lite större krukor framöver. Tänk att sedan få plantera ut dem i tomatodlingspallen som står framför bageriet och få se dem växa på sig, blomma för att sedan berikas med en massa härliga tomater. Så härligt!
Ser verkligen fram mot sommaren och möjligheten att gå och plocka av solvarma tomater och bara äta av, så gott!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: