Trädgårdsdjungel

Sitter, inne, och inspireras av lite trädgårdsgöra. Lite motsägelsefullt, men att planera är A och O och när jag väl ska göra något som är tänkt att det ska vara långvarit, ja då får det planeras och spånas och planeras om igen tills jag känner mig nöjd.
 
Trädgårdsdrömar...
 
Mitt projekt är ett land, ca 1 meter djupt och 2 meter brett som ser väldigt tråkigt ut just nu. Det är åt öster och får sol på förmiddag tidig eftermiddag och fördriver sedan resten av dygnet i skugga. Där vill jag göra om och både spara lite av det gamla men även plantera ett härligt rosablommande prydnadsträd i mitten som maximalt får bli 2½ meter högt och inte heller för vidlyftigt då det är en vägg vid landet. 
Hm... har nu suttit och surfat runt på nätet efter förslag, men måste känna mig besegrad! Det finns så mycket att välja på, en hel djungel, och svårt att få till en rättvis bild av dem när jag ser dem på lite suddiga fotografier eller väl beskärda bilder som visserligen visar deras blomsterprakt, men inte mycket mer. Samtidigt är jag så dålig på just det här med trädgård och vad som passar var och tillsammans med andra växter och även om det ens skulle fungera med att plantera ett träd där jag vill ha det.
Nja, den bästa lösningen är nog att ta en tur in till handelsträdgården med ett eller två fotografi/er på det tilltänkta projektet för att sedan få tips och råd om hur jag ska tänka, vad som är ens möjligt och vad som skulle kunna växa i just det landet. För i det här läget är det nog ganska dumdristigt att inte ta emot experthjälp, då jag inte själv i en endaste gnutta kan säga att jag är det. Jag vill skapa ett land som passar våra trädgårdskunskaper och engagemang i växterna och i dagens läge så finns det nog det skulle jag tro. Det ympas och tas fram olika sorter som ska passa olika sorters trädgårdar och människor.
 
Får se om det blir en liten stund ute i den verkliga trädgården idag eller om det blir en innesittardag, vem vet?
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: