Vårblommor och vårt hus

Vilken dag vi har jaft idag! Det har verkligen varit och bara njuta från den stunden jag slog upp ögonen i morse och det är inte slut än skulle jag tro. Vädermässigt var det inte varken så varmt eller så soligt från början men fram på förmiddagen så visade sig solen från sin bästa sida och termometern visade gott och väl 15 grader här i skuggan. 
Så på med de legendariska trädgårdssnickarbyxorna och ut i trädgården för att få ner de ljuvliga blommorna som jag var och köpte igår. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu åkte allt vinteraktigt väck och nu står det bara fina gula och oranga planteringar här utanför på gården. Jag passade även på att gå till "skogen" och hämta lite videkissar som fick vara med i mina planteringarna vilket uppskattades av de humlor som har vaknat då de snabbt var där och försåg sig med det de ville ha. Man kan inte annat än att bli lycklig när det är detta fantastiska väder och det ljus som man bara törstat efter.
 
 
 
Jag passade på att sitta en bra stund på min favoritplats på gården, trappen till det gamla dasset och njutit av solens strålar. Dasset har nu blivit mitt eget lilla krypin där jag förvarar alla mina trädgårdsprylar och även har min planteringsbänk. Det är så smidigt att ha allt på samma ställe hela tiden och slippa plocka fram och tillbaka det när man är färdig med det man ska.
 
 
 
 
 
Jag spenderade en liten stund inne i dasset och sådde lite tomatfrön i egenhändigt gjorda tidningspapperskrukor. Jag köpte ett set på ICA när jag handlade sist med de redskap som "behövs" för att tillverka krukorna och jag som gillar återvinning tycker nog att det var en bra investering. Jag hoppas nu att mina frön hinner gro så att det blir en lika fin skörd i år som det blev förra året. Nu sådde jag två olika sorter, "Tiny Tim" som är en körsbärstomat och en annan sort som heter "Moneymaker" som är en normalstor tomat, men den har jag aldrig privat förut så det ska bli spännande att se hur det går. Jag har nu ställt krukorna i mitt lilla växthus som står i köksfönstret och jag tror att de ska få lagom med värme och sol för att växa till sig till fina plantor.
 
 
 
 
En tanke som slog mig när jag hade med mig kameran ut för att ta dagens bilder var att jag inte har visat er huset där jag bor. Det är stort, tre våningar plus källare och en liten vind. Nu huserar jag, min man och min dotter när hon är hemma, "endast" två våningar och källare då vi har hyresgäster på den översta våningen. Vi har gott om plats i huset och vi renoverar i vår egen takt när ork och lust sätter in. Huset är byggt 1919 och är alltså snart hundra år gammalt, blev ordentligt renoverat på 60-talet skulle jag tro att det är och sedan dess har det bara gjorts mest kosmetisk renovering med lite tapeter och golv vid behov. Vi har nu satt igång med att renovera hela huset och försöker då att ta fram en del tidstypiska detaljer och målet är att bevara den gamla stilen och känslan men med ny känsla. Fasaden har jag en dröm om och det är att kunna återställa den till det utseende som vi har tidigast dokumenterat, vilket då är vit puts med röda fönster. Alla ni som renoverar och bygger vet att det är en stor kostnad och det lär dröja tills vi är där. Just nu är det innomhus som är det viktigaste och som sagt vi renoverar i lugn takt och ser till att det vi gör blir bra och att vi trivs med det. Att renovera får inte bli ett stressmoment då vi är väl medvetna om att de val man gör i dessa situationer oftast varken blir bra eller genomtänkta så vi skyndar långsamt.
På gården finns ett uthus där det finns två spiltor i det lilla stallet samt flera andra bra förrådsutrymmen samt ett litet bageri. Det finns tyvärr inte så mycket kvar av det förutom ett par jässkåp, men det skulle vara jätteroligt om vi kunde renovera upp det till ett eget litet bageri igen. Det finns ingen el i något av dessa två byggnader och inte så välisolerat så det finns en hel del att göra där i så fall. Drömma kan man alltid göra!
 
Ta hand om dig!
 
 

Kommentera här: