Gula paviljongen i Hjo
Förra veckan var min man och jag ute på en liten semestertripp runt nästan hela Vättern. Att åka jämte vattnet den mesta delen av tiden ger ett lugn och det är en fantastisk utsikt som man har både över vatten och landskap som man susar igenom. 
Vi valde att göra en övernattning på ungefär lite mer än halva vägen vilket blev i Hjo. En stad som vi inte hade varit på beök i någon av oss. Att göra ett stopp för övernattning innebär ju även lite mer tid för att se sig om, då det inte blir så långa stopp för övrig när man är ute på roadtrip då själva förflyttandet i sig även är en upplevelse.
 
Vi checkade in på hotellet vid någon gång efter fyra på eftermiddagen och valde sedan att ta en liten sväng på stan för att titta vad som fanns att erbjuda för oss som turister. 
En hel del var tyvärr semesterstängt hela veckan eller i början av den och då vi var där från måndag till tisdag så "missade" vi lite av det utbud som fanns, men det räckte till åt oss det som fanns.
 
 
 
På hotellet fanns det en liten broschyr om Hjo och det jag kunde läsa mig till var att det är en stad som tycker om glass och att det var en av de saker som man som turist gärna skulle uppleva om man hade möjlighet. 
Vi hittade ett av de ställen som inte bara tillverkade sin egen glass av ekologiska produkter utan även gräddade sina egna glassrån. 
I utbudet av glassorter gick att välja på många olika smaker både vanliga så som vanilj och choklad men även de mer annorlunda som saffran, muscovado och rabarber.  Det smakade ljuvligt vill jag lova och jag som smakade av både saffran och rabarber blev glatt överraskade över dem. Så har du vägarna förbi Hjo, gör då ett stopp vid den Gula paviljongen för en glasskula eller två!
 
 
 
 
Den Gula paviljongen var ett mysigt ställe där du kunde sitta inne i deras lilla gemytliga servering eller välja att sitta ute under de stora bokarna i deras utemöbler. Vi valde det sistnämnda och blev sittandes en ganska lång stund i lugnet på förmiddagen innan vi skulle ge oss av igen för att ta oss vidare mot Jönköping och sedan slutdestinationen hemma på Åkerdala.
 
Ta hand om dig!