Enkel chokladdessert

Fredag kväll och det är ganska lugnt här hemma i huset. 
Nu i eftermiddag så började jag med ett tårtbygge som ska vara färdigt till på söndag och det är alltid lika spännande att se om de idéer som jag har fungerar i praktiken. Jag gillar att utmana mig själv och den här gången är det inget undantag. 
 
Det blev lite "rester" kvar av fyllningen till tårtan och lite snål/ekonomisk som jag är så tog jag tillvara på det och skapade en enkel efterrätt som vi har njutit av nu efter middagen. Det blev en mjölkchokladfluff med lite vispad vaniljgrädde och små kiwihjärtan pudrade med kakao, så lite nyttigt blev det också. 
Fluffen är väldigt mäktig då den är gjord på grädde och mjölkchoklad och är tänkt som tårtfyllning från början, men ibland så tycker jag att man ska gå utanför boxen och tillsammans med lite fräscha kiwifrukter så blev det inte alls någon dum smakkombination. Men som sagt var, den är väldigt mäktig så man vill inte ha några större portioner av denna dessert.
Om du är sugen på att testa denna fluff till tårtfyllning så hittar du receptet nedan. Är det så att du vill göra en dessert av den så kan du göra en mindre sats av receptet nedan då receptet räcker gott och väl till ett lager i en tårta som bakats i en form som är 24 cm i diameter.
 
 
 
Mjölkchokladfluff 
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 gr mjölkchoklad
Värm grädden försiktigt, den ska inte koka.
Bryt chokladen i små bitar och låt dem smälta i den varma grädden. 
Låt blandningen stå i kylskåpet minst 3 timmar.
Vispa sedan upp den till ett fluff med hjälp av elvisp.
 
 
 
 
 
 
Ikväll ska vi göra som så många andra gör i detta land, bänka oss framför TV:n och titta på "På spåret". Det är en skön avslutning på jobbveckan och det är måhända så att det är det enda som jag riktigt orkar med så här en fredag. Vi får se hur mycket jag ser av det efterföljande #Skavlan", men tyvärr så är ofta ögonlocken så tunga så att jag inte riktigt orkar se alla gästerna, men det varierar även med vilka gästerna är och hur intressant programmet då blir. 
Ser fram emot morgondagen då den ska inledas med en skön och välförtjänt sovmorgon! Hur ska du starta din lördag?
 
Ta hand om dig!
1 Bella:

skriven

Åh vad gott!

Svar: Det var det! Ha en bra kväll!
Viktoria Grönqvist Alvin

2 Amanda:

skriven

Åh vad gott 😍

Svar: Inte alls dumt! Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin

3 Anders:

skriven

Tack för besöket och kommentaren på min blogg, jättekul med nya namn bland kommentarerna! Åh, jösses vad fikasugen man blev här på din blogg då! Jättefina bilder! Trevlig helg!

Svar: Lika trevligt att du tittade in hos mig och du är varmt välkommen tillbaka! Tack så mycket för din fina kommentar det värmer då jag bara är en amatörfotograf som gör det jag tycker är roligt. Ha det gott!
Viktoria Grönqvist Alvin

Kommentera här: