Lite vår i köket

Har nu efter många dagars kämpande förlikat mig med att det just nu är vinter och att temperaturen har en konstant dragning under noll dygnet runt. Det är liksom bara att gilla läget och jag vet att det blir bättre vad det gäller väder och värme framöver.
 
När längtan efter våren blir för stor så är det inte helt omöjligt att göra något åt det. Det finns ju blommor och växter att inhandla för att framkalla den där känslan av årstiden, man får lite av det goda och samtidigt veta att man har den äkta varan att se fram emot längre fram.
För drygt en vecka sedan så passade jag på att köpa en liten kruka med vita pärlhyacintlökar. De var så små och anspråkslösa när jag fick hem dom så jag började fundera över om det skulle bli något av dem.  Det har känts som det har stått still i den där lilla krukan, men idag när jag kom hem på eftermiddagen så hade de äntligen börjat att visa upp sig från sin finaste sida.
Nu står de vita små topparna på köksbänken och jag hoppas kunna njuta av dem länge. 
 
 
 
 
 
 
Jag vill gärna omge mig med växter och blommor och försöker intala mig själv att jag kan det där med att ta hand om dem också. Men mina fingrar är verkligen inte gröna, men jag gör så gott jag kan. 
Jag har en önskan om att vara duktigare, men jag har förstått att det är en vetenskap att ta hand om dessa försvarslösa levande varelser och att de behöver mycket kärlek och omsorg, vilket jag inte har förmågan att ge dem tyvärr. 
Dels har jag kanske inte det rätta brinnande intresset, för önskan och intresse är inte riktigt samma sak i min värld, och dels har jag heller inte den tid som krävs för att få dem att må bra här hemma. 
Jag vet några misslyckade försök som jag har haft med snittblommor och hur man ska sköta dem. Jag har försökt med att ställa buketten svalt över natten, men det slutar oftas med att jag glömmer bort att jag har ställt undan vasen med blommorna och kommer på det långt senare när de har slut på vatten och blombladen ligger i drivor runt vasen, så därav har jag lagt ner det försöket. 
Vad det gäller krukväxter så är jag konfundersam då jag har ett antal som har överlevt hur länge som helst i mina mått mätt, vet inte vad jag kan ha gjort för rätt. Vad det gäller blommande krukväxter så lyckas jag ta kål på dem rätt så fort medan gröna växter klarar sig något längre i min vård. 
Jag försöker läsa på skötselråden var de ska placeras och hur de ska vattnas, men av någon konstig anledning så lyckas jag sällan iallafall. Ska väl erkänna att då jag har lite dåligt kom ihåg så är det lätt hänt at jag glömmer bort att vattna eller så glömmer jag bort att jag har vattnat och lyckas på så sätt ge dem liiiite för mycket vatten att kalasa på. Det finns ett enkelt trick att ta till, känna på jorden, och varför jag inte använder mig av det kan jag inte förklara, det liksom bara inte blir så...
 
Nu ska jag fortsätta kvällen här hemma med att njuta av mina små godingar så länge de vara.
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: