Matlagningsutmaningar

Nu när jag njuter av sportlov och lediga dagar så får jag även njuta av att ha dottern hemma över nästan hela lovet. Det är mysigt att ha henne hemma och varken hon eller jag har något större behov av att itta på saker utan vi trivs bra med att bara vara hemma och inte göra något speciellt.
 
 
 
Då jag är ledig så hamnar middagsbestyren på mig, vilket min man gör mest i våra jobbveckor annars. Det gör mig ingenting att det hamnar på mig då jag är ledig och hinner med att planera matlagningen på ett helt annat sätt. Men då dottern är hemma så sätter det mina kunskaper på prov och jag får verkligen tänka till då hon är vegeterian. Har idag lärt mig att hon är den sortens vegeterian som heter lakto-ovo-vegeterian, vilket jag inte hade en aning om vad det stod för men har nu lärt mig handlar om att man äter både mejeriprodukter samt ägg. 
Sedan hon blev vegeterian så har även min man och jag testat på den sortens mat då hon är här och jag måste erkänna att vi äter vegetariskt ett par gånger i veckan även när min dotter inte är hemma. Det känns nyttigt för både kropp och själ att göra det ibland.
 
 
 
Det som ibland kan vara svårt tycker jag är att hitta vegetariska produkter som det går att byta ut rakt av då både konsistens och smak kan vara av en annan karaktär då det gäller jämförelsen kött kontra vegetariska produkter. Men jag ska erkänna att vi använder oss alltid av vegofärs när vi gör köttfärssås och de schnitzlar och hamburgare som finns i frysdisken är riktigt goda. 
Jag upplever att de rätter som är baserade på färs, där är vegoalternativet mycket "snällare" mot magen än vad gris- och nötfärsen är. 
 
Nu är det snart dags att dra igång matlagingen här och idag blir det att prova ett nytt recept på pastagratäng. Vi får se om det kanske hamnar här imorgon. Vem vet...
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: