Sikta högt

Jag gillar att ha drömmar och mål att sträva efter. Alla drömmar behöver inte vara av den sorten att de är fullt uppnåeliga, men gärna att jag kan nå en bit på vägen. Ni känner säkert igen talesättet att sikta mot stjärnorna så når du trädtopparna.
Ja, det gäller att ha något mål där framme, något som gör att jag tar mig framåt och inte blir kvar på samma ställe. Nu får målen gärna vara av olika karaktär och ha olika svårighetsgrader att nå, men bara den där moroten finns där, det där som rycker och drar och som gör att jag försöker ett tag till, gör att jag hittar nya vägar och aldrig slutar att försöka!
 
 
 
Drömmar har ofta tendensen av att vara för stora från början, kan låta som att jag är pessimistisk nu men kallar det hellre realistisk vilket är hårfint dessa begrepp i mellan, och jag vill hellre ha små drömmar och mål där jag vet att jag iallafall kommer en bit på väg utan att misslyckas för hårt.
Visst ett misslyckande kan vara både av ondo och godo, det kan slå undan fötterna och orsaka ett platt fall men det kan även ge mig en kämparglöd att det här ska jag fixa på ett eller annat sätt. Det viktiga i kampen mot drömmarna och målen är att inte tappa bort dem i livet vilket är lätt hänt när verkligheten knackar på. 
Oftast är det då som dessa mål och drömmar är som viktigast, det är då som de ger drivkraften och energin att kämpa på och se varje litet framsteg som något gott, en seger där jag är en vinnare i slutänden. Att få se hur mycket blod, svett och kanske tårar som jag har lagt ner i drömmen för att sedan se hur den uppfylls helt eller delvis, det är drivkraften att fortsätta drömma och sätta upp nya mål och delmål. Det viktigaste är att aldrig ge upp!
 
Just nu har jag lite mindre drömmar och mål här i livet, vilket passar mig bra just nu, att inte ha för stora ambitioner då det inte riktigt passar in här och nu i livspusslet. Men de finns där någonstans bland stjärnorna och snart, snart når jag trädtopparna!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: