Värm grädden försiktigt, den ska inte koka.
Låt blandningen stå i kylskåpet minst 3 timmar.
Vispa sedan upp den till ett fluff med hjälp av elvisp.
- 500 g smör, helst osaltat
- 4 dl florsocker
- 1 burk marshmallowfluff
- 6 msk vispgrädde
- 5 msk vaniljsocker
- ev pastafärg
Vispa det rumsvarma smöret i 15-20 minuter.
Tillsätt florsockret och vispa ytterligare 5 minuter.
Klicka i mashmallowfluffet och låt allt vispas i 5 minuter.
Häll i vispgrädden och vispa 5 minuter till.
Sikta i vaniljsockret och låt allt blanda sig.
Färga ev i den nyans du vill ha smörkrämen i.
Dekoration
- sugarpaste
- strösselpärlor
- vimpel i guldfärgat papper
Montering
Dela bottnarna i tre lager.
Börja med den stora botten, den som bakades i 24 cm formen.
Bred ett lager med jordgubbskompott på den understa botten.
Fördela ett lager med den vispade grädden ovanpå och täck med en tårbotten.
Bred ett lager mjölkchokladfluff och lägg över det sista tårtbottenlagret.
Täck tårtan med plastfolie och låt den vila i kylskåpet, helst över natten.
Ta den lilla botten och stansa ut rundlar i lagom storlek att "bygga" tornet av.
Bygg tornet lika som den stora botten, dvs jordgubbskompott och grädde, botten, mjölkchokladfluff, botten jordgubbskompott och grädde, botten osv tills du har byggt lagom höjd på ditt torn. För att stadga upp tornet när det ska stå i kylen så stick ner tre fyra grillpinnar rakt igenom så hålle det bottnarna på plats. Täck den sedan med plastfolie och låt den vila i kylskåp helst över natten.
Spackla tornet med smörkrämen och täck den med sugarpaste om du vill.
Låt tornet vila i kylskåpet medan du arbetar med botten.
Täck botten med smörkräm, jag gjorde den i två olika färger men här sätter bara fantasin gränserna.
Placera tornet på lämpligt ställe på tårtan och förankra det i botten genom att trycka ner de grillpinnar som du redan har använt för att stadga upp tornet med.
Dekorera med sugarpaste, smörkräm och strösselpärlor efter valfri tycke och smak.
I mina tårtbyggen finns det alltid saker som jag kan träna upp mig på och bli duktigare på att utföra, det är jag medveten om. Framförallt så skulle jag vilja bli så mycket bättre på att skulptera och jobba med sugarpaste för att kunna komma vidare i detaljnoggrannheten. Jag gör så gott jag kan och blir alltid så glad när det finns de som undrar och frågar om jag kan hjälpa dem med tårtor oavsett vad det är till för tillställningar.
Förra året handlade mina tårtbakningar om allt från begravning till barnkalas till 50-årskalas, dop och student och det känns alltid lika roligt och hedersamt att få vara del av de olika skeenden i livet som människorna är med om.
Ta hand om dig!
♥