Blåbärsmuffins
Här om dagen så var vi ute och plockade blåbär min man och jag. De rensades och frös in för att kunna plocka fram lite då och då vid behov.
Idag blev det ett behov, eller för att vara ärlig så skapade jag det behovet. Jag har inte bakat på länge men ville inte ge mig på något avancerat utan det fick bli en omgång blåbärsmuffins, något som är både enkelt och gott men framförallt så blir det färdigt snabbt och det betyder att väntan på fika inte blir lång.
 
Jag använde mig av Leila's recept då det sällan misslyckas. Det är en sort som blir lite mer kompakta vilket är bra när man ska fylla dem med bär av något slag. Har du inte blåbär så kan du ta hallon eller vinbär, antingen färska eller frusna.
 
 
Blåbärsmuffins 
Ca 12 stycken
  • 100 gr smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 2 dl mjölk 
  • 4 dl vetemjöl 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 1 nypa salt
  • färska eller frysta blåbär
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. 
Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölken.
Tillsätt smörblandningen i smeten.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. 
Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
Placera pappersformar i en muffinsplåt. 
Varva smet och blåbär i formarna och se till att de blir fyllda till 2/3.
Grädda muffinsarna mitt i ugnen, 200°, i ca 12-15 mi ute.
Låt dem svalna på galler under bakduk. 
 
 
 
 
 
Nu återstår det bara att njuta av kvällen och jag hoppas att du har möjlighet att göra detsamma. 
 
Ta hand om dig! 
#1 - Felicia Holmgren

Mums!

Svar: Absolut!Ha en härlig dag!
Viktoria Grönqvist Alvin