Det bor en liten Ernst i oss alla...

Säga vad man vill om Ernst och hans pysslande och trixande. En del saker blir i mina ögon mindre tilltalande och en del blir saker som jag tänker att jag skulle kunna göra och ha användning av.
Det jag gillar med Ernst är att han ofta ser andra användningsområden för saker och ting och ser dem inte för bara det som de är tillverkade för att användas till. Det ger mig tips och idéer och gör att jag själv vågar skapa, för mig mer eller mindre lyckade projekt. 
 
Idag tog jag mig an just ett litet projekt i köket. Tycker att det är så svårt med fönster som hamnar på solsidan, både vad det gäller att skydda blommorna från de varma strålarna men också för att hålla värmen lite på avstånd här inne för oss andra dödliga människor.
Jag gillar värmen, absolut, men ibland kan det bli lite för mycket av det goda och framförallt inomhus. I köket vill jag av estetiska och hygieniska skäl varken ha persienner eller rullgardiner, tycker inte att det är så fint samtidigt som det blir i tid och längd en mer eller mindre sanitär olägenhet med tanke på allt matos och annat som far runt i luften i just ett kök.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så istället idag så letade jag upp en gammal fönterbåge, det finns en och annan i varierande storlekar här i husets skrymslen och vrår, och hittade även en överbliven bit av en gammal spetsgardin. Och har man då tillgång till en häftpistol, vilket alla gör-det-självare borde ha, så var det snabbt fixat ett litet nätt insynsskydd/solskydd. Jag tror nog att det moment som tog längst tid var det då jag skrubbade rent fönsterbågen efter ganska många års lager med damm, då det stått på vinden ovanför stallet.
Jag brydde mig inte om att måla det någonting, vill ha det lite schabby chict, utan det var enbart rengöring med såpavatten som fick bli skönhetsmedlet. Sedan var det bara att häfta fast spetstyget med häftpistolen på baksidan och ett, tu, tre, så var det färdigt! Snabbt, enkelt och någorlunda snyggt. Mitt huvudsakliga syfte är ju att det ska skydda och då får det vara som det är just nu. Det kan hända att det blir någon form av modifiering av det under tiden, vem vet. Jag har ju en tendens att kunna ändra mig lite under tidens gång då jag behöver känna in och fundera ett tag på hur jag egentligen vill ha det. Men är det inte större projekt än så här, då får det ske på plats och lite då och då.
 
Nu är det dags att njuta av fredagseftermiddagen och kvällen. Här har vi sol med en del inslag av molnighet. För min del gör det inte så mycket just idag, då jag nöjer mig med den sommarvärme som är. För varmt vill jag ju ha det!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: