Glass- och godisdag

Ibland behöver semesterresor inte vara så långa. Det kan räcka med att ta bilen ett par mil för att känna att man hittar på något litet extra som ger lite boost och energi.
Idag tog vi bilen och tog en tur till Mariannelund. Ja ni som kan er Emil i Lönneberga vet ju att det var dit som Ida kunde se när hon var upphissad i flaggstången. Vi gjorde ett besök på den nya attraktionen i Mariannelund, "Filmbyn", eller rättare sagt en del av den nya attraktionen. I anslutning till det hus där "Filmbyn" finns så är det även en glasservering där det finns egengjord glass i olika smaker, Zedig´s glassfabrik och konfektyr. Det som är det speciella med denna glass som de tillverkar är att den är gjord på kondenserad mjölk, så kallad fudgecream. Dit till detta ställe styrde vi vår tur idag och gjorde en provsmakning. Det var en härlig utemiljö där vi kunde njuta av solen och då uteplatsen var stor och öppen var det lätt att hitta en egen liten plats att sitta på.
 
 
 
 
 
 
Jag som älskar choklad och kakor testade smakerna Blåbärspaj och Kladdkaka, vilket gav en färgkombination som påminde om 70-talet. De var helt okej i både smak och konsistens och det är roligt då de tänker utanför de vanliga smaker som man annars brukar kunna välja på. Min man valde bland annat en päronkonjakglass vilket hade en rejäl päronsmak och för övrigt fanns det smaker av snusklubba, lakritsglass, glass med smak av hallon och mycket mer. Är du nyfiken på att läsa mer om dem så hittar du deras hemsida här.
 
 
 
 
 
 
Men det går inte att åka till Mariannelund utan att ta en tur till deras karamellaffär mitt i samhället, Mariannelunds karamellkokeri. En liten gemytlig affär i lite gammaldags stil där du även har möjlighet att kika in på hur deras tillverkning av de olika konfektyrerna går till. Deras hemsida hittar du här.
Det fick följa med en påse hem med lite olika fudgesmaker och inte minst teaterkonfekten. Det är nog favoriten här hemma hos de som äter godis.
Själv passade jag på att inhandla två olika smaksatta siraper, den ena kola och den andra hallon. Tanken är att de ska ringlas över glass, men jag har nog tanken att de även ska användas i lite av min bakning. Vi får se vad det kan bli...
 
Nu sitter vi här i sofan och är lite sockerhöga på det goda som vi ätit idag och nu inväntar vi bara Ernst och hans sommarprogram. Hur ska du spendera kvällen?
 
Ha det gott!

Kommentera här: