Jordgubbsmojito
I brist på annat så fortsätter jag på samma tema som igår vad det gäller dryck och att vara finsmakare och jag kommer inte att skriva något långt inlägg då jag fortfarande inte har någon dator och får blogga från mobilen.
 
Det är fortfarande jordgubbssäsong och det går att variera dessa söta bär i det oändliga i mat, kakor, tårtor och drycker så idag gick det bli något i den sista kategorin, dryck.
Jag kan tycka att det är gott med ett glas mojito på sommaren och drycken idag fick bli inspirerad av denna drink. Nu kommer säkert alla drinkexperter protestera och säga att detta är ingen mojito, och det kan säkert stämma, men det här blev en variant som svalkar gott en härlig sommarkväll. Och givetvis går det bra att göra den alkoholfri! 
 
 
 
Jordgubbsmojito 
4 personer 
  • 8 dl "halvfrusna" jordgubbar 
  • 1 dl råsocker 
  • saft från 2 limefrukter
  • 20 cl ljus rom
  • 5-7 kvistar mynta, gärna jordgubbsmynta
  • sodavatten
Mortla/mixa jordgubbar, råsocker, myntablad och saften från limefrukterna till en lite bitig puré. 
Blanda i romen. 
Fördela blandningen i fyra höga drinkglas och fyll upp med sodavatten.
Avnjut drinken i gott sällskap!
 
 
 
Nu fortsätter vi att njuta av god drink och sällskap här hemma och efter en dag ute i solen så är det en helt okej aktivitet. 
 
Ta hand om dig!