Kultur på hemmaplan

Att bo i Vimmerby kommun innebär att mycket hängs upp på temat Astrid Lindgren. Hon är född och uppväxt här i Vimmerby och det sätter givetvis sina spår. Vi har en fantastisk park där alla Astrids figurer finns och det fullkomligt strömmar till turister hela säsongen, vilket är fantastiskt bra för kommunen i sig på olika plan. Sedan har vi Näs där du kan se olika utställningar som har med Astrid att göra eller andra spännande personligheter. På Näs finns även en trädgård där du kan strosa omkring i och titta på både växter och andra installationer av statyer och tillfälliga konstverk. Men alla kanske inte är så intresserade av Astrid Lindgren och hennes verk utan vill ha mer av nutiden och inte vara i sagornas värld och där är jag och min man.
Vi köper inte några säsongskort för att gå in på ALV eller löser inträde för att ta en tur på Näs, nej det är inte riktigt vår grej. Vi gillar musik båda två och då är det tur för oss att vi har de älskade musikkvällarna på Warmbadhuset i Vimmerby. Varje måndagkväll i juli så är det uppträdande med olika lokala och ickelokala musikanter. En härlig mix av musik med mestadels unga talanger som både sjunger och spelar olika instrument. Vi gav oss inte iväg förra måndagen, minns inte riktigt varför men ikväll var vi iväg och tillsammans med ett hundratal till fick vi äran att lyssna på musik av olika genrer, allt från aukustiska covers till egenskrivet material i mer åt country-hållet, men alla lika fantastiskt duktiga. 
 
 
 
 
Ikväll var det en tjej vid namn Elin Namnieks som hade en egen kväll där hon hade med sig vänner och tillika musiker som uppträdde tillsammans med Elin eller solo. En fantastisk kväll där det bara var att sitta ner i gräset och bara njuta av både musik och atmosfär. 
Vi tog den här kvällen som en liten datenight min man och jag då det inte har hunnits med att göra speciellt mycket tillsammans under den första semesterveckan som vi har tillbringat här hemma. Eller räknas det som en date när vi båda har var sin målarpensel i högsta hugg?
 
Hoppas att du har haft en härlig kväll och njutit av sommaren och solen!
Ta hand om dig!

Kommentera här: