Vit, vitare, vitast
När det gäller möbler och inredning så har jag "snöat in" på vitt som så många andra. Vitt är fint och det går att addera vilken färg som helst till det och det ser bra ut.
MEN! Vitt blir smutsigt, eller vitt blir ju inte smutsigare än någon annan färg men det syns så mycket tydligare på vitt. Minsta lilla fläck på en vit duk lyser som värsta neonskylt i de mörkaste kvarteren i en storstad och det slår ju aldrig fel att en nytvättad struken vit duk på bordet får en fläck inom fem minuter. Det är inte några höga odds där inte.
 
En av våra nyaste möbler här hemma, det mesta här hemma är annars uthusfynd, arvegods eller köpt på loppis, är vår soffa. En helt vanlig IKEA-soffa med avtagbar klädsel. En av de smartaste lösningar som någonsin gjorts inom möbelindustrin då jag aldrig i hela mitt liv skulle klara mig annars.
 
 
 
 
 
 
 
Två gånger om året så brukar jag tvätta och stryka överdragen i soffan. Strykningen tar sin lilla tid men jag är lite allergisk mot de där "tvättveck" som uppstår i maskinen och som inte går att skaka bort. Så händer det inget oförutsett med soffan så sker proceduren en gång till jul och en gång i början på semestern. 
Nu blev det av någon anledning inte av förens den här veckan, ja ni vet ju hur upptagen man är när man är ledig, och just nu kan vi sitta i en vit slätstruken soffa med uppuffade prydnadskuddar och filtarna snyggt ihopvikta hängandes över ena armstödet. Nästan så där så man är lite stolt över hur prydligt det kan se ut här hemma där vi bor. Men nu mina vänner är det bara en tidsfråga innan det är fläckar av choklad, foundation, lite fettfläckar från ett tappat chips eller jordnötter och kanske lite trycksvärta från Vimmerbytidningen. Men vet ni? Det kan det få vara värt. Det är ju bara att tvätta och stryka igen. Och igen. Och igen. 
 
Men nu ska jag bara njuta en stund av att soffan är fläckfri och att prydnadskuddarna är puffiga! 
 
Ta hand om dig!