Måndag

Sitter i soffan och njuter av måndag, ledig måndag, semestermåndag. En dag som spenderas på just ingenting alls, för att jag kan.
 
 
Oftast så längtar man så innerligt till sin semester och säger att så här skulle man vilja ha det hela tiden, men vid närmare eftertanke, vill man det? Om alla dagar i veckan är lediga dagar och det inte finns det minsta måsten, hur kan man då njuta av det varje dag? 
Självklart så förstår jag att man som pensionär längtar efter de lediga dagar som följer med ålderns rätt och då menar jag rätt då de har arbetat sig igenom livet på olika sätt och har verkligen gjort sig förtjänta av sin pension. Men för att komma dit så måste man ta den slitiga vägen med arbete både hemma och på arbetsplatsen och göra en insats för att skapa det samhälle man vill ha när man själv går i penson, för det är det vi bygger upp under tiden som vi arbetar. 
 
 
 
Det spelar ingen roll om du arbetar som undersköterska, byggare, lärare, servicepersonal eller vad det nu kan tänkas vara, du är en del av samhällsstrukturen och en av de som behövs för att skapa det nutida och framtida samhälle som vi ska bebo under många år. Bebo antingen genom att fortsätta inom yrkeslivet ett tag till, eller som en härligt glad pensionär. Så det finns en anledning med att längta efter semestern och den framtida "semestern" kommer tids nog, det kan jag lova.
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: