När städdjävulen är på besök och vaniljmoussepuckar med jordgubbskompott

Dagen hade inga planer mer än att en kollega till mig skulle komma och hämta en tårta. Det var allt, verkligen allt som jag hade som planer för dagen när jag slog upp ögonen i morse. Kände att jag inte orkade med något mer än det och insåg att jag kunde skjuta på det som jag dagen innan hade planerat.. Hur dagen slutade? Jo, med ett nystädat hus, städat från tak till golv (lämnade dock fönstren till en annan dag). Så nu sitter jag här i soffan med ett glas rött och tycker att jag är värd det.
 
För ibland blir det bara så, det börjar med en oskyldig liten syssla, den här gången var det att gå till återvinningen med lite av varje, och slutar med att den där städdjävulen kommer på besök och då är det bara att hänga med i kvasttakten! Och det går undan vill jag lova.
Det blir nästan lite maniskt till slut det där städandet och jag kan få de där tankarna som att har jag städat där då måste jag ju städa på ett annat ställe för annars blir det konstigt för att sedan bara rulla på och helt plötsligt så är jag så in i den trött på att städa, oftast är det ett endaste rum kvar, så att det sista går på ren jäkla envishet!
 
Men nu sitter jag här med ett hus som luktar såpa, den doften är verkligen nystädat för mig, och är nöjd med mig själv och den prestation som jag gjort. Och den prestationen är stor då jag till och med plockade in några lupiner och satte i en vas, i badrummet! Det ni!!!
 
Åh, mitt glas rött är inte det enda som jag tyckte jag var värd utan det blev även en efterrätt idag. Jag passade på att fixa till några små vaniljmoussepuckar med jordgubbskompott häromdagen av de "rester" som blev efter tårtbakandet.
Inget svårt att göra och om du inte har små ringar att göra dem i så går det precis lika bra att göra dem i glas eller varför inte göra den i en större springform så det räcker till många!
Då jag gjorde dessa på rester har jag svårt att säga hur mycket det går åt till ett visst antal personer, men jag uppskattar att en halv sats vaniljmousse och en sats jordgubbskompott räcker till en springform med diametern 24 cm. 
 
 
 
Vaniljmoussepuckar med jordgubbskompott 
  • vaniljmousse, du hittar receptet här
  • jordgubbskompott, du hittar receptet på samma ställe som vaniljmoussen
Låt jordgubbskompotten svalna innan du bygger dina puckar.
Spritsa ett jämnt lager med vaniljmousse i botten.
Bred sedan försiktigt ett lager med jordgubbskompott över.
Ställ i kylskåp minst fyra timmar, helst över natten, innan servering.
 
 
 
 
Nu får jag väl gå och titta på mina fina lupiner i badrummet, för de lär väl inte stå sig så jättelänge skulle jag tro och det gäller att njuta medan det varar! 
 
 
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: