Smörkrämsfyllda chokladkakor på en söndag

Idag blev det en dag som fylldes av lite lagom med aktiviteter av skilda slag. Efter en lugn och skön morgon drog vi iväg med bilen till sonen med sambo för att följa med dem på husvisning. Ett riktigt mysigt hus som var fint renoverat och bara att flytta in i utan att behöva plocka fram hammare, målarpensel eller tapetserargrejerna.
För min del blir det en inspirationskälla till mitt eget boende att titta runt på Hemnet eller som idag smyga sig med på en husvisning. Då kan jag se hur andra lyckas, eller inte, med att få ihop sina hus och lösningar på olika sorters förvaring eller form av planlösningar. Det gäller att se dem som just inspirationskällor att ösa ur och sedan skapa något som passar in i det egna hemmet.
Just idag blev det inte riktigt några bättre idéer inför mina projekt, men det kan bero på att det hus vi tittade på idag är ett 70-tals hus medans vårt hus är byggt 1919. Inte riktigt samma förutsättningar och standard precis.
 
Väl hemkommen från Rimforsa var det bara att börja så smått inför studenten på fredag. Det bakades tårtbottnar här på eftermiddagen och nu så väntar de bara på att fyllas med någonting gott, men det blir inte förens på tisdag som tårtbygget drar igång på allvar.
Sedan kommer det att gå i ett här hemma med allt som ska tänkas bli färdigt inför fredag. Min ambition har varit att sätta mig ner och skriva inköpslista men det har väl gått sisodär. Lyckas alltid hitta något annat roligt att göra istället som till exempel baka lite andra goda kakor som idag då det blev smörkrämsfyllda chokladkakor. De är fantastiskt goda och jag har tipst om dem här förut på bloggen, men det tåls att göra det ytterligare en gång.
 
 
 
Smörkrämsfyllda chokladkakor 
12-15 kakor
 • 160 gram vetemjöl
 • 50 gram kakao
 • 180 gram strösocker
 • 1 tsk bakpulver
 • 50 gram smör
 • 2 ägg
 • florsocker att rulla i
Blanda vetemjöl, kakao, strösocker och bakpulver i en bunke.
Tillsätt smöret och nyp ihop ingredienserna till en smulig massa.
Knäck i äggen och knåda försiktigt ihop det till en smidig deg.
Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter.
Forma bollar stora som valnötter och rulla dem i florsocker så att bollarna blir helt täckta.
Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och platta till dem lite lätt.
Grädda dem mitt i ugnen, 175°, i 10 minuter.
Låt dem svalna helt.
 
Smörkräm
 • 100 gram rumsvarmt smör
 • 2 dl florsocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 ½ msk kokhett vatten
Rör samman alla ingredienser utom det heta vattnet.
Tillsätt det heta vattnet och rör krämen riktigt pösigt, ca 10 minuter.
 
Montering
 
Spritsa lite smörkräm på botten av en kaka och lägg en annan kaka på.
 
 
 
 
 
 
Nu tänker jag att fortsätta att njuta av den här lite grå sommarkvällen. Något som jag kan njuta av ibland, de här gråa regninga kvällarna när man får kura inne en stund och få möjlighet att låta alla ute-måsten vara ett tag. De ger mig tillfälle att släppa taget en del och låta det vara, låta allt ha sin egen lilla gång.
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: