Söndagsutflykt

Jag vet inteom vi börjar bli gamla och lite så där förutsägbara i vår vardag, men idag tog vi bilen och åkte på en liten söndagsutflykt. Visserligen hade min man ett mål först att nå då han hade köpt grejer till sin motorcykel på Blocket och skulle hämta dem i Jönköping. Men vägen hem från vår första destination blev lite olika stopp både här och där.
Ni som känner min man vet att han gillar att fika, jo det gör jag med måste jag erkänna, men då han är i större "behov" av detta så blev det självklart så att vi stannade till på ett par ställen från Jönköping.
 
 
 
 
 
 
Det första stället vi stannade på var Gyllene Uttern vid Vättern. Det är fantastiskt vackert där, men då det tyvärr var molningt och grått idag så tog vi vår smörgåsfika inne ooch passade på att gå ut en stund på deras terass innan vi skulle vidare.
Utsikten därifrån är helt underbar med utsikt över både Visingsö och Gränna. Grönskan nu är så intensiv och tät så det är svårt att tro att det bara för en månad sedan nästan bara var kala grenar på träden. 
 
 
 
 
 
Via små kringelkrokvägar genom både Huskvarna och andra små ställen fick vi uppleva den vackra Småländska naturen där det växelvis är gröna sköna ängar som sedan gränsar till tät tall- och granskog. Skiftningarna går snabbt och det är det som är så fantastiskt med vårt land.
Vi åkte igenom Norra Solberga och där stannade vi bilen för en stunds bensträckare och vad passar inte bättre än att ta den vid deras helt fantastiska kyrka. 
Jag har aldrig sett en sådan kyrka förut och jag blev fascinerad över att se vilken konstruktion av sten som staplats bit efter bit för att fogas ihop till en så vacker byggnad. 
Jag är inte religös av mig, nästintill ateist, men kan bli väldigt imponerad av kyrkor som byggnader. Det finns oftast inte en kyrka som är den andra lik och med tanke på hur många kyrkor vi har i detta land så är det väldigt imponerande.
 
 
 
 
Sista stoppet på vår resa blev i trästaden Eksjö. Vi hittade en liten butik som sålde gelato och med glassen i handen blev vi sittandes en stund på en bänk för att studera folk och hus. 
Det är otroligt fina trähus som de har bevarat i staden och jag kunde inte låta bli att fotografera in på en gård där det kändes som om tiden hade stått still.
 
 
 
Hemma igen och det är så skönt att få sparka av sig skorna, sträcka på kroppen och reflektera över det som har upplevts under dagen. Trots att det inte är några större upplevelser som vi gjort idag så är det allt skönt att bara vara en stund och smälta alla intryck som har glidit förbi i både bilen och under de små promenaderna på de olika små ställen som vi har stannat till.
Att semestra på hemmaplan eller iallafall de närmsta 10-15 milen är inte så dumt. Det finns mycket att uppleva utanför alla nöjes- och upplevelseparker som annars kan dra mer än en "bara vara"-tur.
 
Njut av kvällen!

Kommentera här: