Att hitta sig själv

Korta stunder i livet har jag svårt att veta vem jag egentligen är, vem den riktiga jag är. Jag är fullt medveten om att det sker förändringar i livet hela tiden och den jag var för tio år sedan, den människan finns inte kvar. Själva grunden av mig finns här längst inne, men på ytan sker det ständiga förändringar och mina värderingar är i ständig rörelse vilket leder till att livet tar olika riktiningar och skeenden. En del är självvalda medan andra kan jag inte rå över.
 
Jag tycker om att ha kontroll över livet och veta vad som kommer att hända framöver och hade du frågat mig för 15 år sedan vad jag hade förväntat mig av framtiden så hade jag svarat att den skulle se ut som den gjorde då med enda skillnaden att jag och mina barn hade varit äldre.
Ställer du samma fråga till mig idag om vad jag tror om framtiden och hur den ser ut så svarar jag att... det har jag inte en aning om och att det får jag se då. Visst har jag drömmar och förhoppningar, men inte så att jag ser mig själv stå på samma ställe i livet och stampa. Grunden hoppas jag är densamma med min älskade familj omkring mig, men resten, det behöver jag inte veta nu. 
 
Livet är nog ett ständigt sökande efter sig själv, men framförallt en acceptans av att det här är jag och det här är den jag är. Vissa har den känslan redan i 20-årsåldern medan andra, som jag, har nu på senare år hittat mig själv och är mer självsäker på vem jag är de flesta dagar i livet. Visst tvekar jag ibland, vem gör inte det, men de dagarna kommer allt mer sällan och det känns skönt.
 
Att jag bli mer och mer säker på mig själv innebär också att jag kan känna mig mer och mer stolt och nöjd över det som jag presterar oavsett vad det gäller. Det finns dagar då det är lätt att klappa sig på axeln och kunna erkänna för sig själv att det inte var så pjåkigt det som blev, en dag med fina avtryck i livet.
Jag vet inte om den stärkta självkänslan och självförtroendet hänger ihop med att jag vågar mer här i livet. Jag är inte den människan längre som sitter och muttrar i ett hörn utan vågar ta lite mer plats och säga vad jag tycker och tänker mer i olika sammanhang, jag vågar vara lite obekväm vilket jag inte hade vågat för 10 år sedan. 
 
"Du är modigare än du tror, starkare än du vet, och smartare än du förstår"
 
I've never seen this image with the bees and cloud.. just pooh and the balloon!:

Kommentera här: