En oväntad dag

Idag har varit en dag då jag har varit med om saker som jag aldrig har gjort förut. Inga hemska otäcka saker utan bara trevligheter och då lyxigt nog med min man.
Dagen började som vanligt med en lugn och skön frukost som varje lördag och sedan med efterföljande kaffe i soffan med Nyhetsmorgon i bakgrunden och bläddrande i Vimmerby Tidningen. Jag såg fram emot en dag hemma med lite pyssel och donande av det där vanliga slaget med tvätt och städ.
Men där, precis där så tog det fyrkantiga invanda slut för den här dagen. Halvvägs in i tidningen så ligger ett dubbelvikt A4 med mitt namn på och när jag väl vecklade upp det så var det, döm om min förvåning, en biljett till dagens SHL-match i Kinnarps Arena. Min man hade sedan tidigare bestämt sig för att åka dit, men då utan mig, men nu ville han väl få med mig på ett lite lurigt sätt, då jag snällt har avböjt inbjudan då mitt lag är LHC, och jag måste säga att han lyckades. 
Första gången i mitt liv då jag tog steget in i detta rum, en fullsatt arena med glada förväntansfulla fans som alla hejar fram sitt eget lag, dagen till ära HV71 och Färjestad, och det engagerar allt från liten kille och tjej till gott och väl pensionerade damer och herrar. 
Att vara på ett sådant ställe och vara som jag var idag partisk, gör att man kan ta på stämningen i hallen och se och analysera hur människorna mår bara genom att titta på dem. Det fanns en människa i min sektion som gjorde min dag och fastnade i mitt hjärta. En dam i 70-årsåldern, lite lagom chic, om det berodde på tillfället eller om damen alltid såg ut så kan jag inte svara på, men en jäkel på att heja och lyfta fram "sitt" lag genom att vifta och klappa, sjunga och heja, en fröjd att snegla på henne under den här eftermiddagen och i min tanke så kände jag bara: Fram för fler sådana damer i samhället! Vilken sköning hon var!
 
Uppvärmning i arenan och jag funderar en kort stund över vad jag har gett mig in på.
 
I väntan på 3:e och sista perioden i matchen som slutade 3-1 till HV71.
 
Så idag har varit en riktigt bra dag fast den inte blev, eller kanske tack vare att den inte blev som jag hade planerat. en SHL-match och titta på två lag vilka jag inte hejar på något av dem men har göra något tillsammans med min man och det mina vänner, det är inget som går av för hackor och jag kommer att somna gott ikväll efter utefika på Circle K, hockeymatch i Kinnarps Arena och middag på Burger King och en mysig härlig biltut tur och retur till Jönköping med min älskade man! Toppa det om du kan!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: