Fredagsfeeling

Att en dag i veckan kan ge en sådan härlig känsla och leverera den vecka efter vecka! Det är sällan eller aldrig som man har fredagsångest, utan det här är kvällen då man är nästintill odödlig, fram till senast klockan 22 då man i min ålder och en femdagarsjobbvecka är helt slut som artist och inte tackar nej till att krypa ner under täcket och inta en god natts sömn.
 
När man var 18 år ung då var världsläget helt annat. En fredagskväll fick inte gå förlorad genom att sitta hemma och bara glo utan det skulle hittas på något att göra. För min del var det inte uteliv som var ett måste, men bara det att ha något att sysselsätta sig med om det så var biobesök eller något annat häng hemma hos någon i soffan framför en film eller bara prat kändes som bra aktiviteter. 
Nu i dryga 40-års ålder är en hemmakväll i soffan, gärna med mysbyxor på, ett härligt och underbart alternativ och något som gör att jag uppskattar fredagen väldigt mycket. Att ha med sig känslan av de lediga dagarna som ligger framför som oskrivna blad i min livsbok gör att fredagen också är den bästa tiden i veckan och att få chansen att känna doften av friheten, nu gör jag som jag vill, när jag vill och om jag vill!
 
 
 
För att få möjlighet att uppleva den här frihetskänslan så är det väldigt skönt att hinna med alla de här måsten som oftast finns i ett hushåll innnan fredagen gör entré. Jag har som mål att detta ska ske i veckan, men jag ska erkänna att det är sällan som det är avverkat och färdigt. Det blir lite småplock och att ha en målsättning är gott nog, sedan att jag inte lever upp till den är en annan sak. Sedan har jag i och för sig kommit in i det läget att det jag varken vill eller orkar under veckan kan sparas till helgen eller till en helt annan dag. Visst är det en härlig känsla att ha ett nystädat hus tills på fredagen men för mig är det inget måste. För mig är mitt eget välmående viktigare och kommer det någon och hälsar på oanmäld i helgen och det inte är städat, jag då får de ta det som det är. Det är ju inte mina dammråttor de ska umgås med, det är ju mig.
 
Nej nu njuter vi av de få timmar som är kvar innan vi slänger in handduken och går till sängs med John Blund som underbart sällskap!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: