Små söta maränger

Idag slängs det så mycket matvaror både i hushållen och i affärerna. Det är varor som kanske har passerat datumet med någon dag och man bemödar sig inte ens att lukta och smaka på produkten för att avgöra om dess sista stund är kommen utan det hamnar i soppåsen med en gång istället. Eller så ser vi de där små bruna fläckarna på äpplet och tar lite för givet att hela äpplet är dåligt och det går samma väg som den produkten ovan. 
 
Jag ska erkänna att jag är lite av den människan här ovan, den som slänger lite för mycket och är lite för lat för att ta reda på om produkten är dålig eller inte.
Men ibland så finns det en liten klok tanke i detta söta lilla huvud som jag har berikats med. Då går hissen hela vägen upp och jag tänker till en gång extra innan jag agerar, det vill säga att tanken är snabbare än handen!
 
 
 
 
 
 
I söndags var en sådan dag då jag bakade mina Mazarincupcakes med vanilla bean frosting på (receptet hittar du här). Det blev en del frosting över och då den är av marängkaraktär så passade jag på att träna lite spritsteknik när det ändå blev en del över och det inte är bra att slänga överblivna matvaror som det inte är det minsta fel på! Så här satt jag med min lilla tyll och spritsade rosor och andra små mönster, det ena kanske absolut inte vackrare än det andra, men träning ger färdighet och skam den som ger sig och det löser sig sa gubben som... ja du vet säkert vad jag menar vid det här laget!
Dessa små söta skapelser spritsade på bakplåtspapper har nu fått stått framme i rumstemperatur och torkat sedan dess och har nu blivit så där lagom sega inuti med en torr spröd hinna utanpå och att stoppa in två eller tre sådana små godingar i munnen gör att du går på som en liten Duracelkanin sedan och sockerhög som få. 
Små minimaränger är jättebra att dekorera både tårtor och glass med eller servera dem tillsammans med en fräsch fruktsallad bara för att lyxa till den lite och jag tror stenhårt på det här att tänka utanför boxen oavsett om det gäller matlagning och bakning eller om det är något annat område som till exempel inredning eller förvaring. Det gäller att lyfta blicken en lite bit och få ett annat perspektiv för att kunna kombinera och variera det som redan finns. Allt för att bidra till en lite mer hållbar miljö som vi annars är ganska vana vid att slita och slänga i.
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: