Värm grädden i en kastrull, låt det ej koka.
Bryt chokladen i mindre bitar och låt dem smälta helt i den varma grädden.
Låt blandningen stå i kylskåpet minst 6 timmar innan du vispar upp den till ett härligt fluff med hjälp av elvisp.
- 600 gr rumsvarmt smör
- 12 dl florsocker
- 2 msk vaniljsocker
- knappt 2 dl kokhett vatten
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa.
Tillsätt det heta vattnet lite i taget och låt sedan allt vispas samman på hög hastighet i ca 5-7 minuter.
Montering
Dela alla bottnar i tre delar.
Spritsa en ring med mjölkchokladfluff längs med ytterkanten på botten och fyll sedan med jordgubbskompott.
Lägg på mittendelen av botten.
Bred eller spritsa ett lager med mjölkchokladfluff och lägg sedan på den sista delen av botten.
Låt bottnarna vila i kylskåp, helst över natten.
Bred ett lager med smörkräm på varje botten.
De två minsta bottnarna täckte jag med sugarpaste som jag färgat med pastafärg. Åtgången till dessa två var 500 gr sugarpaste och det blev lite över för att kunna göra olika dekorationer på tårtna.
Den stora botten fick smörkrämsvolanger och jag delade upp den smörkräm som blev kvar efter jag hade täckt tårtorna, 7 lika stora delar, vilka jag färgade in i regnbågens färger med hjälp av pastafärg.
Volangerna spritsade jag efter att jag hade monterat ihop tårtan och mellan varje lager ligger det en bit kartong och jag stagade upp varje lager med hjälp av fyra pinnar, tårtan blir väldigt tung.
Som dekoration stansade jag ut små blommor och spritsade blomstjälkar av grön smörkräm, varje blomma fick i mitten en liten bit färgat strössel i en avvikande färg.
Att baka och dekorera barntårtor är nog det roligaste och svåraste uppdraget tycker jag. Barn äter så mycket mer med ögonen än vad vi vuxna gör och därför är det viktigare att det blir en rolig och fin tårta som barnet är nöjd med. Vi vuxna kan det gärna vara lite tvärtom med då vi kan "blunda" mer för det estetiska och går mer på smaken. Givetvis vill jag att det ska bli de finaste tårtor som jag kan åstadkomma vare sig jag bakar till vuxen eller barn och en viss del av prestationsångest har jag varje gång ska jag erkänna. Men roligt är det!
Nu ska jag passa på att gå ut en stund i solen och här är det blå himmel, ljumma vindar och en fantastisk härlig vårdag att njuta av, en timme längre än vad vi är vana vid!
Ta hand om dig!
♥