En egen liten vrå

Det här att vara med trädgård innebär en hel del att göra. Något som jag för så där en tio år sedan nästintill avskydde till att idag tycka att det är riktigt avkopplande att ta på mig mina trädgårdssnickisar och köra fötterna i mina trädgårdsskor, eller ännu hellre i tofflorna vilka oftast åker av efter en stund. 
Nu är det så att det mesta måste vara på mina premisser för att jag ska ta i med liv och lust och därmed göra ett bra jobb. Men nu har vi lite drömmar och planer färdiga för trädgården och vi har en tidsplan som inte har något slut. Det tror jag är en av de viktigaste sakerna i det här, att vi gör det i den takt vi känner för och det får ta den tid det tar. 
 
Just nu ser det inte mycket ut för världen, men hoppas på en bättring.
 
Det första projektet som vi har tagit tag i och har en dröm om att det ska bli färdigt till... ja... innan sommaren är slut? är den lilla uteplatsen som vi har i hörnet utanför groventrén. Där finns det nu idag en gjuten platta och förr fanns det ett lite högre plank för insynen skull. 
Som allt annat levande material håller det inte i all evighet samt att det fyllde den funktionen av insynsskydd, men inte min syn av det estetiska. Det åkte väck för några år sedan och då vi själva inte bodde här då utan drev huset som en hyresfastighet lade vi inte ner någon större energi på att göra något snyggt av det. 
Men nu när vi bor här själva och ska utnyttja platsen till härliga sommarfrukostar, elvakaffet, lunchen, eftermiddagsfikan, middagen och kvällscidern senare när det blir semester så vill vi gärna ha den i lite bättre skick.
 
 
 
Dessa små pinnar ska en dag bli gröna och lummiga i vår lilla vrå.
 
Då vår trädgård just nu inte är en grön oas av växtlighet så valde vi att tillföra lite kring vår uteplats. Vi inhandlade en Avenbokshäck och planterade och har nu förhoppningar att den ska ta sig och växa till sig bra för att både bli högre och tätare så att det bildar ett mer naturligt insynsskydd.
En gjuten betongplatta är inte det gosigaste man kan sätta sina bara fötter på så ett trallgolv ska läggas dit när tid och ork vill infinna sig hos oss. Men vi har iallafall en bra början.
 
Min dröm är sedan att möblera med ett runt bord och sex stolar i vitt från Grythyttan. Det skulle göra sig så fint på vår uteplats, synd att det är så himla dyrt bara. Men är det så att du har en omgång med dessa möbler som du gärna vill bli av med, var inte rädd att höra av dig! 
 
Nu hoppas jag att jag redan imorgon kan få chansen att sitta på min uteplats en stund, oavsett mina Grythyttanmöbler eller trallgolv, då det ska bli sommarvärme nu resten av veckan. Det gillas skarpt av mig och jag kommer att njuta varje sekund av värmen och solen. Och du? Nu är det snart sommar och semester! Som jgag längtar!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: