- 2 dl creme fraiche
- 2 dl vaniljsås
- ½ dl strösocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 3 gelatinblad
- 2 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.
Rör samman creme fraiche, vaniljsås, strösocker och vaniljsocker till en jämn smet.
Värm lite av blandningen i en kastrull.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma smeten.
Blanda ner detta sedan i resten av smeten.
Vispa grädden ganska fast.
Vänd ner den i smeten och blanda väl.
Låt stelna i kylskåp eller fyll din tårta med en gång om du använder dig av en tårtring.
Dekoration och fyllning
- 250 gr sugarpaste
- ev pastafärg
- 10 dl vispgrädde
- jordgubbskompott
- ½ sats vaniljmousse
Montering
Dela botten i tre delar.
Bred ett lager med jordgubbskompott och täck sedan med ett lager vispgrädde.
Lägg på en bottendel.
Bred ett lager med vaniljmousse och täck sedan med det sista bottenldelen.
Låt tårtan gärna stå över natten i kylskåp.
Färga ev. in sugarpasten i valfria kulörer.
Modellera egna blommor efter tycke och smak. Ett tips är att sätta de färdiga blommorna "på tork". i en äggkartong/äggbricka över natten.
Bred ett lager vispgrädde över tårtan och spritsa eventuellt mönster.
Dekorera med blommorna. Låt dem dock inte sitta för länge på tårtan innan den ska serveras då grädden kan göra så att sugarpasten "svettas".
Nu är det helg och sommaren verkar vara här. Såg hur svalorna flög högt i skyn förut och deras läten är det somrigaste jag vet. Jag kan sitta långa stunder och bara njuta av att höra dem.
Då jag har haft lite att göra med tårtbakning nu i veckan så har vi inte bokat upp oss på något annat än en liten middagsbjudning i morgon eftermiddag. Det blir en lagom aktivitet då vi hinner med att njuta av lugnet här hemma också, vilket jag tycker är vardagslyx och inte vill vara utan.
Ta hand om dig!
♥