Helg på gång

Så härligt! Nu är det fredag, igen och två härliga lediga dagar framför oss. 
en helg där det inte är så mycket mer inbokat än ett kalas imorgon, men sedan är det "fri lek" resten av helgen. Jag hoppas på sol och värme så att jag kan vara ute och styra lite i trädgården.
 
 
 
 
 
Igår passade jag på att ta in lite rabarer och kokade lite kompottt, receptet hittar du här, till en tårtbeställning som jag har fixat med de senaste dagarna. Rabarberna växer så det knakar så det kanhända att det även blir lite bakat av dem framöver, eller varför inte lite kräm. 
Att ta tillvara på de första rabarberna som kommer upp är ljuvligt då de oftast är lite mildare och sötare i smaken än vad de är senare på säsongen. Det finns så mycket som går att göra av dessa godingar så det gäller att passa på när det är säsong. Förra året fick jag möjligheten att vara med i Aftonbladets nätupplaga med just min rabarberkladdkaka, vilken du hittar här, och den kan jag varmt rekomendera om du vill fixa något snabbt och lätt till fikan nu i helgen.
 
Här hemma blir vi nog sittandes i soffan en liten stund till och njuter av att det är fredagkväll. Det är något magiskt över denna stund i veckan där det ligger mycket bakom men mycket roligt framför en. Det är ju det som är det bästa!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: