Livsboost

Vissa människor ger en massa av sig själva, både medvetet och omedvetet, och ger mycket energi och positiva tankar som går att projicera på sig själv och världsbilden som man har.
En sådan människa är min frisör, eller jag får nu titulera henne min före detta frisör. Efter ett besök i hennes stol, en hårtvätt, kamning, klippning, föning och styling så är livet lite ljusare, lite enklare, lite positivare oavsett hur uppåt eller nedåt jag var innan jag klev innanför salongsdörren.
 
 
 
Hon har det i sig, det är ingen fasad som är påklistrad, utan det finns där på ett naturligt sätt. Om det är medfött eller något som hon har arbetat fram under sina levnadsår, det kan jag inte svara på. Men under dessa mer än 10 år som jag har varit kund hos henne så har jag alltid upplevt denna positivism oavsett vad vi har diskuterat om i livets skeenden, om det har varit glada, arga, ledsna eller mediokra diskussioner så har det alltid funnits en ton av hoppfullhet och glädje där bakom som har lyst igenom.
Hon gör nu ett "karriärsbyte" mitt i livet och jag tycker att det är modigt, jag som oftast gärna vill veta vad som väntar mig bakom nästa knut, eller iallafall helst vill ha en aning om vad det skulle kunna vara. Men hon gör nu ett val som jag tycker att hon gör alldeles rätt i och som jag tror att många av oss drömmer om men aldrig riktigt vågar oss på. Och åldern när man tänker sig detta, 20 eller 50 år, spelar egentligen ingen roll då det bara är en siffra, utan det är livet i sig som ska få bestämma dessa val. 
 
Jag tänker mig att det hela blir som en investering i sig själv, att på något vis sätta sig själv i första rum. Det är absolut inget negativt med det, utan vågar man titta tillbaka på sitt liv och funderar ut hur mycket som man har investerat i andra människor kontra sig själv så ligger nog kontot på minus hos de flesta av oss. Oftast av helt naturliga skäl så som småbarnsåren och det som följer. Men att våga investera och lyfta fram sig själv på sitt eget lilla vis är något som majoriteten av oss skulle våga göra mer, det skulle gagna oss alla!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: